Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Samen de vogels van het Drents-Friese Wold spotten

Op tijd uit de veren! Ervaar de sfeer van de vroege lenteochtend en leer spelenderwijs de zang van een aantal vogelsoorten. Kunt u al vogels herkennen aan hun zang? De gids van Staatsbosbeheer neemt u mee de natuur in, waarbij zowel het genieten als het ontdekken van de vogelzang aan bod komen. Ondertussen ontwaakt de natuur en komt de zon op.  Een belevenis die u niet wilt missen.

Ervaar hoe superstil het is in de natuur zo vroeg en wie weet komen we nog wel dieren tegen die ook wakker zijn en op zoek zijn naar voedsel.

De eerste gelegenheid is op zondag 31 maart van 07:00 tot 09:00 uur. De kosten bedragen 9,50,- euro voor volwassenen en 6,- euro voor kinderen (vanaf acht jaar). Kijk op: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/vogels-van-het-drents-friese-wold voor meer informatie. 

Expositie 'Verbinding' bij
Kunstwerk! In de Stellingen, Noordwolde

Kunst verbindt mensen en dus is het thema VERBINDING niet zomaar een thema. In onze tijd is de echte verbinding moeilijker te verwezelijken. Wij zijn ons er meer van bewust dat in 'real life' verbinding iets van ons vraagt. Het achter slot en grendel opsluiten van mobiels op scholen, is actief beleid geworden om jongeren te stimuleren meer het contact met hun omgeving aan te gaan. Kunst is bij uitstek een van de uitingen die niet zonder uitwisseling kan. Kunstenaar, publiek en kunstwerk zijn met elkaar verbonden. 

Er zijn vijftien kunstenaars bereid gevonden rond het thema ‘Verbinding' werken aan te leveren voor deze expositie. Deelnemers: Sonja van Beuzekom (beelden), Anne Brouwer (hoogdruk), Violeta Damen (mixed media), Manon Dome (olieverfschilderijen), Gwendolyn van Essen (gewassen inkt), Jan Krikke (acryl-/olieverfschilderijen), Margriet Moerenhout (sieraden), Jos Mulders (olieverfschilderijen), Marijke Reijs (olieverf-/acrylschilderijen), Wim Reimert (olieverf-/acrylschilderijen), Jolanda Smit (mixed media), Marijke Talsma (fotocompilaties), Wim Tromp (aquarellen), Els Welsink (beelden) en Anja Zwanenburg (fotografie).

De expositie is elke vrijdag, zaterdag en zondag t/m 12 mei van 13:00 tot 17:00 uur te bewonderen.