Afbeelding
Foto:

Pannenkoekendag

Op deze dag doet Dorpscentrum 't Buurthuus mee aan de Nationale Pannenkoekendag. De vrijwilligers van de Buurthap verzorgen de organisatie van dit evenement. Meer informatie vindt u in 't Buurthuus.

De Pannenkoekendag is op 8 maart in 't Buurthuus in Noordwolde.

Dubbelconcert Kentucky Snake Oil en Ashtyn Barbaree

Met fiddle, banjo, contrabas, gitaar en meerstemmige zang brengt Kentucky Snake Oil een mix van Bluegrass, Country en Americana. Swingende traditionals waar je niet stil bij kunt blijven zitten, afgewissekd met sfeervolle nummers die beeld oproepen van klassieke westerns. De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons. Ashtyn Barbaree is een internationaal toerende Americana singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Fayetteville (Arkansas, VS). Lief, soulvol, charmant en herkenbaar, haar teksten hebben hun weg gevonden naar de harten van mensen uit alle lagen van de bevolking. Ze heeft een rokerige, maar zijdezachte, stem.

Dit dubbelconcert is op 9 maart in het Vlechttheater Noordwolde. Kaarten kosten vijftien euro en zijn verkrijgbaar op vlechttheater.nl.

Alleen uit de oorlog

Op zaterdag 16 maart houdt oud-journalist Niek van der Oord van de Nieuwe Ooststellingwerver een lezing over zijn nieuwe boek ‘Alleen uit de oorlog’. In dit boek beschrijft Van der Oord het levensverhaal van Leida en Ido. Als enige van hun familie overleven zij de Tweede Wereldoorlog. Daarna zoeken ze steun bij elkaar. In het boek reconstrueert Niek van der Oord hun verhaal, waaruit blijkt hoe diep de sporen zijn die de Holocaust nalaat in het levens van de betrokkenen, maar ook in dat van volgende generaties.

Deze lezing is op 16 maart 2024 in de  Hoolten Klinte in Appescha. Toegangsprijs voor Historische Vereniging Appelscha-leden € 2,00, voor niet-leden € 4,00. Geef je op via Historische Vereniging Appelscha.