Afbeelding
Foto:

Bluesfestival Sean Webster's Blues All Nighter

STEENWIJK - Op vrijdag 8 maart is in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk het bluesfestival Sean Webster's Blues All Nighter. Een festival met (inter-)nationaal aansprekende namen en workshops. Het festival vindt plaats in de evenementenhal, het DYKA Vestzaktheater, de Eleq Theaterzaal en de foyers. Het festival begint om 13.00 uur en eindigt naar verwachting om 23.30 uur. 

Op het festival treden een groot aantal mooie namen op, RondOm de Stellingwerven licht er een paar uit. 

Johan Derksen

Mediaicoon Johan Derksen is bekend vanwege het populaire Vandaag Inside, als journalist en vanwege zijn theatervoorstellingen over blues. Hij is een grote blues fan. Op het festival zal hij de acts voorstellen. 

Sean Webster

Het leven van de jonge Sean Webster veranderde drastisch toen een vriend hem kennis liet maken met de bluesmuziek van onder andere The Three Kings, Albert, BB, Gary Moore en Eric Clapton. Sean's passie voor de gitaar en zijn toewijding aan de muziek bleven immer groeien tot een, bijna koortsachtige, obsessie. Recentelijk kun je Sean Webster hebben gezien bij het SBS6 programma The Talent Scouts, waar hij het tot de finale schopte. Tijdens het festival zal Sean op het mainstage spelen met zijn eigen band. 

Cuby's Blues

Erwin Java met zijn band geeft eer aan Harry Muskee en zijn band Cuby & The Blizzards. De gitarist was ooit lid van de band, met wie hij van 1986 tot 2011 Nederlandse theaters bezocht. Erwin Java wordt bijgestaan door twee speciale gasten: Erwin Nyhoff en Sean Webster. Samen zullen zij grote hits spelen van Cuby & The Blizzards. 

Popa Chubby

Popa Chubby (Ted Horowitz) is al meer dan dertig jaar onlosmakelijk verbonden met de blues. Hij is bekend vanwege zijn bijzondere gitaarspel en zijn unieke uiterlijk, met een kaal hoofd, tattoos, een goatee en een perfomance die hij zelf beschrijft als 'The Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters en Jimi Hendrix meets Robert Johnson'. Popa Chubby is één van de meest geliefde figuren binnen het genre.