Afbeelding
Foto:

Creatief of mindful bezig: nieuwe
activiteiten bibliotheek

DRACHTEN - Er begint weer een nieuwe activiteitenperiode bij Bibliotheek Drachten. In de maanden april tot en met juli zijn er volop mogelijkheden om in en buiten de bibliotheek te leren, vragen, ontspannen en creatief bezig te zijn. 

Filosoof Lammer Kamphuis

Er komen heel wat kenners naar de bibliotheek om hun expertise te delen. Zo kun je van alles leren over schilder Frans Hals en componist Rachmaninov. Maar je kunt je ook verdiepen in afvalvrij leven, fietsvakanties en het Europees Parlement. Daarnaast geeft filosoof Lammert Kamphuis een lezing over waarom we verslaafd zijn aan ons eigen gelijk. Schrijfster Hilly Linstra deelt haar ervaringen met een dochter met een hartafwijking. 

'Schrijfster Hilly Linstra deelt haar ervaring met een 
dochter met een hartafwijking'

Ontspan!

Ook voor ontspanning en ontstressen is in het nieuwe programma veel aandacht. Op de zondagmiddagen in april kan jong en oud met legpuzzels aan de slag. Er is daarnaast een mindful wandeling in Olterterp en een Mindfûgelness-wandeling (combinatie van wandelen en vogelen) in de Kraanlannen. Met de (klein)kinderen kan het bos bij Bakkeveen worden bezocht. De kinderen maken daarbij een eigen terrarium. 

Thriller schrijven

De bibliotheek is ook de plek voor creativiteit. Zo zitten er in het voorjaarsprogramma korte cursussen smartphone-fotografie en thriller schrijven. Kinderen kunnen een workshop striptekenen volgen of een bord versieren met boekfiguren. 

Vertrouwde spreekuren

Voor mensen die advies en hulp kunnen gebruiken zijn er de vertrouwde spreekuren op het gebied van onder andere digitale overheid, taal en juridische vraagstukken. Het complete overzicht van activiteiten en spreekuren staat op bibliotheekdrachten.nl.