Afbeelding
Foto: Indoor Padel Burgum

"Het is hier ideaal voor de wintermaanden"

BURGUM - Padel blijft razend populair in Friesland. Over de hele provincie komen er steeds meer padelbanen bij. Recentelijk zijn er ook in Burgum aan de W.M. Oppedijk van Veenweg 36A twee banen bij gekomen, namelijk die van Indoor Padel Burgum. Initiatiefnemer van deze banen is de Friese oud-profvoetballer Harvey Bischop. Harvey is een fervent liefhebber van het spelletje en ziet kansen om in een behoefte te voorzien. Hij legt uit waar het initiatief voor de padelbanen vandaan komt. 

De ontwikkeling van de padelsport in Nederland blijft bijzonder om te zien. Het spelletje, waarbij vier spelers het met een racket en bal tegen elkaar opnemen in een glazen kooi, neemt nog altijd toe in populariteit. Ook onder bekende oud-voetballers (denk bijvoorbeeld aan Robin van Persie, Arjen Robben en de gebroeders de Boer) is de sport razend populair. Dat bracht oud-voetballer Harvey Bischop op het idee om zelf twee padelbanen in Burgum neer te leggen. 

"Het idee was in eerste instantie om twee kunstgrasvelden aan te leggen voor mijn voetbalschool (Word Baas Over De Bal), maar na corona is de voetbalschool niet meer geworden wat ik ervan verwachtte", begint Harvey zijn verhaal. "Daarom besloot ik het over een andere boeg te gooien en twee padelbanen neer te leggen."

Indoorhal met twee banen

Harvey werd getipt door een vriend en ziet veel heil in de padelbanen. "Uiteindelijk is de ruimte nu gevuld met één kunstgrasveld voor mijn voetbalschool en twee indoor padelbanen", vertelt hij enthousiast. "Ik heb ervoor gekozen om de padelbanen overdekt te maken, want daarmee kun je echt onderscheidend zijn. Het spelletje wordt namelijk beduidend anders als het regent. Niet zozeer dat we een koukleum zijn, maar met een natte bal en natte ramen, dat speelt toch heel anders dan op een droog veld", licht de ondernemer toe. 

Banen voldoen aan professionele eisen

De indoorhal voldoet aan de professionele eisen en heeft een hoogte van om en nabij 8 a 9 meter. "Dat is volgens de ervaren padellers hoog genoeg", stelt Harvey. De banen, afkomstig van een partij uit Zweden, zijn bovendien geschikt om (eventueel) competitie op te spelen in de toekomst. "Ik heb daar nu nog niet voor gekozen, omdat ik de komende tijd eerst wil zien hoe druk de baan bezocht wordt. Mocht ik dit in de toekomst wel graag willen, dan is die optie er in ieder geval."

Vele mensen op de baan

Dat lijkt in ieder geval de goede kant op te gaan, want ondanks dat Indoor Padel Burgum pas net een paar weken open is, zijn er iedere dag al vele mensen te vinden. "Het is niet normaal; er komen vele mensen uit de omliggende dorpen om te spelen. Jong, oud, ervaren en mensen die voor het eerst kennis maken met het spelletje zien we op de baan verschijnen. Dat is echt leuk om te zien, want dat is denk ik ook de kracht van deze sport: de toegankelijkheid. Je hoeft niet goed te zijn om toch veel plezier in het spelletje te hebben. Daarnaast kun je hier eigenlijk altijd spelen, want het is indoor", licht Harvey toe. 

Ben jij ook benieuwd naar de padelsport? Maak dan een reservering! "Je kunt heel eenvoudig een baan reserveren via de website: www.indoorpadelburgum.nl. Reserveer een tijdslot en kom gezellig langs!"

Afbeelding