Afbeelding
Foto:

Open Dag Teeltlocatie

NIEUWEHORNE - Op 24 juni organiseert Green Inclusive een open dag op de teeltlocatie in Nieuwehorne. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Je kan ook de Zelfoogsttuin bezoeken.

Op de teeltlocatie wordt voor het derde jaar op rij vezelhennep geteeld. Je kan een kijk nemen bij het gewas en de bodem van dichtbij bekijken. Ook is het machinepark te bewonderen.

Over Green Inclusive

Green Inclusive zetten ons in voor de transitie naar een duurzame (bouw)economie. Door de ontwikkeling van producten die langdurig CO2 opslaan en hiermee actief bijdragen aan de ambities van de Nederlandse overheid. Circulariteit, CO2-opslag & sociale duurzaamheid vormen hierin voor hun de kernbegrippen. Door op Nederlands grondgebied zorg te dragen voor CO2 reducerende activiteiten en tegelijkertijd de markt voor natuurlijke producten te stimuleren, zorgen ze voor een versterking van de effecten. Een verhoging van het aandeel natuurlijke producten leidt tot verhoging van de CO2 reducerende effecten. Ze ontwikkelen en produceren producten waar langdurig CO2 in opgeslagen wordt. Door het toepassingsgebied uit te breiden, zal de adoptie van natuurlijke grondstoffen toenemen.
GreenInclusive draagt bij aan de doelstellingen uit het Grondstoffenakkoord door duurzame en circulaire producten te ontwikkelen, produceren en vermarkten. In samenwerking met hun partners kunnen we ketens sluiten en zijn we in staat de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

Zelfoogsttuin Stichting Sociaal en Vitaal 

Naast de teeltlocatie is ook op dezelfde locatie de zelfoogsttuin van Stichting Sociaal en Vitaal open voor bezoek. Hier wordt ruim tachtig soorten groenten, kruiden, fruit en aardappelen geteeld voor meer dan 300 gezinnen die onder de armoedegrens leven.

Locatie

De ingang is te vinden aan de Houtlaan in Nieuwehorne, tussen huisnummer 2 en 4. Via Google Maps navigeer je eenvoudig naar de teeltlocatie.