Afbeelding
Foto:

WIJHEERENVEEN

De tentoonstelling wil de nadruk leggen op de diversiteit van Heerenveen en het belang van nieuwe inwoners in onze multiculturele samenleving. Museum Heerenveen vraagt inwoners van Heerenveen een portret in te sturen zodat we daarmee een mooi beeld kunnen geven van de mensen die Heerenveen nu Heerenveen maken. 

is vanaf 10 juni te zien in Museum Heerenveen.

Roepingenavond

Iedere derde vrijdag van de maand organiseert pastoor Tjitze Tjepkema in Heerenveen de roepingenavond voor geinteresseerden in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Deze avond begint om 18.00 uur met een Eucharistieviering in de H. Geestkerk en aansluitend volgt een warme maaltijd in Ontmoetingscentrum ‘t Skûtsje. Voor de maaltijd wordt een kleine vergoeding gevraagd. Na de maaltijd volgt catechese aan de hand van Youcat. 

In juni is deze avond op vrijdag 16 juni.  

'Hoe groen is Heerenveen in 2050'

Op vrijdag 16 juni is er een inspiratieavond in de Bibliotheek van Heerenveen met als titel ‘Hoe groen is Heerenveen in 2050'. Marian Stuiver en Rob Hendriks geven hun visie op de groene stad. Onder leiding van Peter Wouda gaan de bezoekers met elkaar in discussie. Eerst komen de sprekers Marian Stuiver en Rob Hendriks aan het woord. Zij gaan hun visie op de groene stad delen. Onder leiding van Peter Wouda, bouwmeester van de Le Roy tuin in Heerenveen, gaan we hierover van gedachten wisselen. Het wordt een inspirerende en leerzame avond, die voor de liefhebber kan worden afgesloten met een wandeling door de Le Roy tuin.

De avond is van 19.30 - 21.30 uur in Bibliotheek Heerenveen en de toegang is gratis. Aanmelden kan op bmf.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek.

Night of the Koemarkt

Kom jij naar de Zomer-Editie van Night of the Koemarkt? Dit jaar voor de 25ste keer in hartje Heerenveen. Het grootste gratis muziekevenement van Friesland. Met als hoogtepunt een fantastisch promsconcert op de zaterdagavond, waarbij pop, rock, klassiek en musical elkaar kruisen en deze unieke combinatie maakt dit muziekevenement al jarenlang tot een daverend succes.

De Night of the Koemarkt is op 23 en 24 juni op het Crackplein in Heerenveen.