Afbeelding
Foto:

Reuzedei

In 2010 bedacht een kleine groep Akkrummer ondernemers een themadag rondom duurzaamheid. Zij noemden het de Reuzedei. Inmiddels is de Reuzedei uitgegroeid tot een evenement dat zo’n 7.000 bezoekers trekt.  Elk thema komt aan bod: energie, groen rijden, elektrisch varen, eerlijk voedsel, hergebruik en bewust leven. Ook worden er lezingen gegeven door een ‘duurzame reus’. Jaarlijks wordt er ook gestreden om de felbegeerde titel van de NK Zonnebootrace. Diverse teams in 5 verschillende klassen nemen deel. Rond 19.30 uur verzamelen muzikale intermezzo’s in alle genres zich op diverse locaties en verandert Akkrum in het Venetië van het Noorden. Iedereen stapt bij elkaar in de boot – grote sloepen, kleine rubberboten – alles wat vaart krijgt de gelegenheid om te genieten van intieme mini-concerten. 

is op zaterdag 20 mei in Akkrum.

Oranjewoud Festival

De tiende editie van Oranjewoud Festival vindt plaats van 26 t/m 29 mei 2023. Oranjewoud Festival is genieten van het krieken van de dag tot in de late uurtjes van optredens door topmusici uit binnen- en buitenland op bijzondere en verrassende locaties. 

Het festival is vanaf 26 tot en met 29 mei in Oranjewoud.

sc Heerenveen

Op zondag 28 mei neemt sc Heerenveen het op tegen Go Ahead Eagles in het Abe Lenstra Stadion. 

Deze wedstrijd is op zondag 28 mei.

Skoattermerke

De 'Skoattermerke in Oudeschoot' bestaat al sinds de 15e eeuw, al meer dan 400 jaar oud.
Het is vooral bekend vanwege zijn paardenmarkt, een belangrijk onderdeel van de Skoattermerke. De Skoattermerke is altijd op tweede pinksterdag. Op de Marktweg, Wolvegasterweg, Schoterlandseweg en op het weiland aan de Marktweg vindt je meer dan 250 kraampjes. Om 05:00 uur in de ochtend wordt al de eerste koffie geschonken in 'De Drie Pilaren. Een ontmoetingsplek waar het de hele dag altijd gezellig is. De beroemde paardenmarkt is vanaf 05:00 uur tot 12:00 uur, de warenmarkt begint om 08.00 uur en gaat door tot 16.00 uur.

Skoattermerke is op maandag 29 mei in Oudeschoot.