Afbeelding
Foto:

Dauwtrappen in het Taconisbos

HEERENVEEN - Ga op donderdag 18 mei mee met de natuurgids van It Fryske Gea en ga op onderzoek uit in het Taconisbos. 

Een stevige wandeling maken onder de rook van Heerenveen. Het klinkt misschien raar, maar deze excursie is een echte aanrader. Aan de rand de sportstad ligt namelijk een heel bijzonder natuurgebiedje. Hier ontvlucht je de drukte en maak je een stevige wandeling door het ongerepte Taconisbosk. De natuurgids van It Fryske Gea neemt je graag mee op donderdag 18 mei.

Verrassend! Dat is waarschijnlijk de beste manier waarop onze deelnemers deze excursie omschrijven. De tegenstelling tussen bedrijventerreinen en het Taconisbosk is namelijk groot. Het eeuwenoude bos is klein en ligt in een kleinschalig agrarisch landschap. Je stapt als het ware in een andere wereld. Al wandelend loop je over een historisch Tsjerkepaad (kerkepad), door weilanden met klaphekjes, langs houtwallen en een monumentaal kerkje. In het bos is het rustig. De oude eiken en berken zijn het terrein van de grote bonte specht. Hij hamert fanatiek op de bast van de oude bomen in zijn zoektocht naar insecten.

Houd jij van een onverwachte verrassing? Ga dan mee naar het Taconisbosk.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via het formulier op de website van It Fryske Gea (ga naar activiteiten en zoek bovenstaande activiteit op met de zoekbalk). Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Over It Fryske Gea

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. We hebben als doel de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. Op het moment beheren we meer dan 60 verschillende natuurgebieden met een totale oppervlakte van zo'n 21.000 hectare. Dit doen we niet alleen. We worden gesteund door ruim 30.000 leden! Met zijn allen beschermen we de natuur in de mooiste provincie van Nederland.