Afbeelding
Foto: Unsplash.com

De lente komt eraan: wat gaan we doen?

HEERENVEEN - Op 20 maart 2023 begint de lente en beginnen de bomen, bloemen en planten weer te groeien. Het zonnetje begint langzaam weer te schijnen en de temperaturen lopen iets op. Wat zijn in Heerenveen nou de mooiste plekken om in de lente naartoe te gaan? Of wat kun je in de lente eens ondernemen? RondOm Heerenveen zoekt het voor je uit. 

Wandelen in het Oranjewoud 

Het Oranjewoud, gelegen op slechts een paar kilometer van Heerenveen, is een prachtig bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Er zijn verschillende routes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes voeren. 

Oranjewoud is een prachtige locatie om te wandelen en te genieten van de natuur. Het gebied staat bekend om zijn adembenemende landschap en rijke geschiedenis. Wandelen in Oranjewoud brengt je langs landhuizen, schitterende bossen en prachtige meren. Eén van de meest populaire routes is de wandeling rondom het Koninklijke Landgoed Oranjewoud, waar je kunt genieten van de groene omgeving van dit oude gebied. Het gebied heeft een prachtige natuur met wilde bloemen, moeraslanden, velden en bossen. Een prachtige locatie om in de lente te wandelen. Kies je voor een wandeling in Oranjewoud, dan krijg je gegarandeerd een unieke ervaring waarbij je volop kunt genieten van de rust en de natuur. Oranjewoud heeft alles in huis voor een heerlijke wandeling.  

Tuinieren  

De lente is de perfecte tijd om te beginnen met tuinieren. Na een lange en koude winter, is het heerlijk om naar buiten te gaan en frisse lucht in te ademen. De eerste paar warmere dagen van de lente zijn dan ook het teken, dat het tijd is om je tuin in te gaan. In de lente is er genoeg te doen in de tuin. Je kunt beginnen met het snoeien van struiken, bomen en planten. Dit zorgt ervoor dat ze gezond blijven en mooi kunnen groeien. Ook kun je beginnen met het zaaien van bloemen en groenten. 

Tjeukemeer 

Het Tjeukemeer is een bijzonder mooi meer in het zuidwesten van Friesland. Het meer is omgeven door groene weilanden en kleine dorpjes, wat het een fantastische plek maakt om een dagje heen te gaan in de lente en te genieten van de natuur.  

Eén van de beste manieren om het meer te verkennen is met een boot. Als je geen boot hebt, zijn er lokaal meerdere bedrijven die boten verhuren. Het is een geweldige manier om te genieten van het mooie Tjeukemeer en het prachtige landschap. 

Als je niet van varen houdt, kun je ook wandelen of fietsen langs het water van het Tjeukemeer. Er zijn veel paden die door de weilanden en bossen heen lopen, wat het tot een perfecte plek maakt voor een ontspannen wandeling en fietstocht. Echt een aanrader voor in de lente!