Afbeelding
Foto: eigen foto

Bart Hoekstra uit Wolvega ziet droom bijna uiteenspatten

Sport

WOLVEGA - Een eigen sportschool en mensen helpen aan een gezonder en vitaler leven; het is en blijft de droom van de 44-jarige Bart Hoekstra uit Wolvega. Een jaar geleden wordt Bart zijn droom werkelijkheid. Hij besluit om naast zijn werk bij Defensie de dappere stap te zetten en een eigen sportschool op te richten. Zo ontstaat The Base-gym in Wolvega, een kleinschalige sportschool waar mensen terecht kunnen voor Personal Training in groepsverband. De sportschool groeit langzaam, maar dreigt na een jaar alweer in duigen te vallen. Bart legt uit hoe dat zit. 

“Ik hoop hier mijn hele leven mee door te kunnen”

“Ik ben sinds 2005 in dienst bij defensie, maar liep altijd al met het idee in mijn hoofd om een eigen sportschool op te zetten”, begint Bart zijn verhaal. “Je komt op een gegeven moment op een punt in het leven dat je denkt: wat wil ik nog en wat vind ik leuk? Ik heb altijd de drive gehad om mensen te helpen en zo ontstond voor corona al het idee om een eigen pand te zoeken. Vanwege de coronacrisis heb ik mijn plan toen nog even uit moeten stellen, tot ik vorig jaar tegen een pand aanliep in het centrum van Wolvega. Op 1 mei kreeg ik de sleutel van een pand aan de van Harenstraat en op 18 juni zijn we open gegaan.”

Behoefte aan persoonlijke begeleiding

Bart merkt dat de behoefte aan (persoonlijke) begeleiding groot is in het dorp. “Ik heb aan heel veel mensen gevraagd wat zij zoeken en/of missen in een sportschool. Toen bleek dat veel mensen toch een stukje begeleiding missen bij de (grotere) sportscholen in de regio. Heel veel mensen willen wel sporten, maar weten niet hoe of waar ze moeten beginnen. Ik denk dat daar juist mijn expertise ligt”, licht Bart toe. 

Bij The Base-gym staat persoonlijke aandacht voorop, met een schema op maat. “Iedereen kan een gewicht pakken, maar het op de juiste manier uitvoeren is een ander verhaal. Ik zie er tijdens mijn lessen op toe, dat mensen de juiste houding hebben tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Dat is heel belangrijk, want anders kun je daar in een later stadium veel last van krijgen. Om de kwaliteit te bewaken, werk ik met groepjes van maximaal 10 personen. Het zijn groepstrainingen, waar iedereen zijn of haar eigen persoonlijke schema afwerkt.”

Een dure tijd

De sportschool heeft nu iets meer dan 50 actieve leden; een aantal wat voor Bart (net) niet genoeg is om het hoofd consistent boven water te kunnen houden. “Ik merk dat het een lastige tijd is, waarin alles steeds duurder wordt. De oorlog in Oekraïne helpt wat dat betreft ook niet mee. Eerst was het corona die mijn droom in de weg zat, nu is het de oorlog die parten speelt. Ik merk dat mensen echt wel willen, de leden hebben ook plezier, maar heel veel mensen durven het niet aan om in deze onzekere tijd een abonnement af te sluiten. Dat is enorm zonde, want sporten zou nooit iets moeten zijn waarop je gaat besparen”, verzucht de sportschooleigenaar.

Kom eens kijken

Bart hoopt dan ook dat mensen eens een kijkje willen nemen in zijn sportschool. “Ik help je graag, of het nu gaat om afvallen, uithoudingsvermogen of kracht opbouwen. Kom gerust eens langs voor een intakegesprek.”

Help The Base!

Mocht je Bart en The Base een hart onder de riem willen steken of zelfs (financieel) ondersteunen. Er is een crowdfundactie opgezet: bit.ly/BartHoekstraTheBase. “Ik ben ontzettend dankbaar voor alle steun.”

Afbeelding
Afbeelding