Afbeelding
Foto: pixabay

Activiteiten in en rond Bibliotheek de Stellingwerven

Algemeen

De Stellingwerven - De komende weken zijn er interessante lezingen en leuke activiteiten in de Bibliotheken in de Stellingwerven.

Zaterdag 10 juni Lezing archeoloog Andre Pleszynski 

Andre Pleszynski houdt op 10 juni van 10.30 - 12.00 uur een lezing over archeologische vondsten in de locatie Kontermans. Dit in het kader van de Tentoonstelling ‘Vondsten Strijdtoneel Friese Waterlinie’

In 2022 was de tentoonstelling ‘Vondsten Strijdtoneel Friese Waterlinie’ in Oldeberkoop met vondsten bij 4 schansen van de Friese Waterlinie: Blessebrugschans, Bekhofschans, Breebergschans en Zwartendijksterschans. Een unieke kans om van alle 4 locaties tegelijk de vondsten te kunnen bekijken.

In 2023 wordt de tentoonstelling uitgebreid met extra vondsten van de locatie Kontermans. Bureau MUG heeft vanuit de landinrichting Beekdal Lende archeologische opgravingen uitgevoerd in 2020 en 2021. Met name daar waar in het Rampjaar 1673 een militaire post gesitueerd zou zijn geweest, nabij het oude verlaat (sluis) in de Lende bij Kontermans. 

De lezing door archeoloog van MUG, Andre Pleszynski, gaat over alle vondsten bij Kontermans. Graag aanmelden vanwege beperkt aantal stoelen: info@friesewaterlinie.nl.

Zaterdag 10 juni Workshop Rapper Raptiel in Bibliotheek Wolvega

Rapper Raptiel geeft in het kader van het Wolvest op 10 juni van 15.00 - 17.00 uur een workshop in Bibliotheek Wolvega.

Raptiel- Ook wel Martijn Werkhoven- is een Nederlandstalige rapper afkomstig uit Franeker. De muziek van Raptiel kan het best omschreven worden als een mix tussen luchtige tracks met pop beats. Raptiel geeft een workshop in de Bibliotheek.
Graag aanmelden voor de workshop via info@muziekzolderwolvega.nl

Zaterdag 24 juni Lezing Meindert Schroor in Elsloo

Meindert Schroor is zelfstandig sociaalgeografisch en historisch onderzoeker in Leeuwarden. In 2008 publiceerde hij het boek ‘De Friese Waterlinie, Toneel des oorlog rond Lende en Kuunder’, wat al snel uitverkocht was. Op 24 juni geeft hij een lezing met een inleiding met aanvullende historische feiten en gegevens uit de Noordelijke archieven. De lezing is in Café ‘t Anker in Elsloo van 15.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis. info: www.bzof.nl.