Ga jij vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni ook helemaal los in Oosterwolde?
Ga jij vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni ook helemaal los in Oosterwolde? Foto: J.Veensma

De Nacht van Oosterwolde belooft weer een topfeest te worden: ‘Tent op de kop!’

Evenement

OOSTERWOLDE - Op 9 en 10 juni is het dan eindelijk weer zover; we kunnen weer losgaan tijdens de Nacht van Oosterwolde. Dit jaar presenteert de organisatie een diverse line-up, geschikt voor jong en oud. Dans en zing mee met alle ABBA-hits met A*Fever, ook bekend van tv-programma The Tribute, ga rampeneren met The Partysquad of pak nog een ‘atje voor de sfeer’ met René Karst. De tent gaat gegarandeerd weer op de kop, dus hier wil je bij zijn!

Van oudsher is de avondmarkt in Oosterwolde een begrip in de regio. Dit jaar wil de organisatie een nieuwe weg inslaan met het evenement. De markt en het festival worden uit elkaar gehaald. De markt wordt verzorgd door een andere partij en Dijksterhuis Evenementen is verantwoordelijk voor het muziekevenement. Bij een nieuwe weg hoort natuurlijk ook een nieuwe naam: De Nacht van Oosterwolde.

De Nacht van Oosterwolde is géén tent- en dorpsfeest. Omdat je in juni nog lang niet altijd kan vertrouwen op het weer, is het festival wel deels overdekt. Daarnaast is deze nacht niet alleen voor Oosterwoldigers, maar voor iedereen uit de regio én daarbuiten. Vorig jaar kwamen er zelfs jongeren uit Amsterdam, Rotterdam en Veghel om te dansen met de Bankzitters! 

Informatie

Tickets voor de avond kun je het beste alvast bestellen op de website van Dijksterhuis Evenementen (www.dhevenementen.nl). Voor 19,99 euro kun je het hele weekend losgaan, voor alleen vrijdag betaal je 10,99 euro en zaterdag kost entree 14,99 euro. Aan de deur kun je alleen tickets kopen ALS die nog beschikbaar zijn. Vol = vol, er mogen 1500 feestgangers naar binnen. Heb je geen ticket en is de tent vol, dan kun je helaas niet naar binnen. Bestel dus je tickets alvast van tevoren online. Parkeren kan op de parkeerplaats tussen de Action en de Lidl en op het evenement kun je zowel betalen met je pinpas als contant. 

‘Tijdens de Nacht van
Oosterwolde heerst er
die échte dorpssfeer!’

De Nacht van Oosterwolde staat bekend door de gemoedelijke sfeer die er heerst, niets geen vechtpartijen en ongeregeldheden. Het is echt een dorpssfeer, in een dorp dat toch wel zeker 10.000 inwoners telt. De organisatie kijkt dan vooral uit naar alle feestende gasten: jongeren die lekker dansen bij het podium en de ouderen die elkaar weer ontmoeten en kunnen genieten van muziek die ook zij kennen. 

De Nacht van Oosterwolde: Vrijdag

Dit jaar kan iedereen los gaan tijdens de Nacht van Oosterwolde. De organisatie heeft namelijk een diverse line-up samengesteld, waardoor zowel jong als oud helemaal kunnen losgaan. Op vrijdagavond wordt de Nacht van Oosterwolde afgetrapt door een uitstekende coverband: The Rivals. Met uitschieters op de Schaal van Richter als gevolg, tilt deze 5-koppige party-machine ieder feest naar het hoogste level. Tijdens dit energieke spektakel vol met je favoriete meezingers laat The Rivals een spoor van verloren stembanden achter! Roep al je feestvrienden bij elkaar, trek je dans-tenue uit de kast en maak je klaar voor The Rivals!

Daarna gaan de voetjes van de vloer met de ABBA-coverband A*Fever. Ondanks dat ABBA al in de jaren ‘70 is ontstaan, is de Zweedse popgroep nog steeds populair. Sterker nog, dankzij sociale media zijn ze populairder dan ooit! Zowel jong als oud kunnen ongetwijfeld meeblèren met hits als ‘Waterloo’, ‘Gimme, gimme, gimme’ en natuurlijk ‘Mama Mia’. Met twee fantastische zangeressen als Agnetha en Frida en twee swingende rasmuzikanten als gitarist en pianist, zorgt A*Fever voor een levensechte seventies-sfeer op ieder podium.


De Nacht van Oosterwolde: Zaterdag

Op zaterdag maakt DJ-collectief The Partysquad het publiek los, onder andere bekend van cultclassics als ‘Rampeneren’, ‘Ik ga hard’ en ‘Helemaal naar de kloten’. The Partysquad is een Nederlands DJ/producer-duo bestaande uit Jerry Leembruggen en Ruben Fernhout en is inmiddels een van de bekendere namen in de Nederlandse club- en muziekscene. The Partysquad bracht in 2006 hun debuutalbum “De Bazen Van De Club” uit dat meteen een succes werd. Hun singles “Rampeneren”, “Wat Wil Je Doen” en “Non Stop” bereikten allemaal de top van de Nederlandse hitparade. In de jaren na hun succesvolle debuut slaagde The Partysquad erin om hitlijsten te blijven leveren, waaronder “Ik Ga Hard” en “Helemaal Naar De Klote”. Wie ook maar iets weet van de Nederlandse hitparades, weet dat de act daar praktisch woont, met meer dan 14 singles die de afgelopen 15 jaar in de Top 40 stonden.

Diverse line-up met onder andere A-Fever, The Partysquad en Rene Karst

Daarna is het aan René Karst om de avond naar een hoger niveau te tillen. Nanananananana.. Atje voor de sfeer, voor de sfeer, aaatje voor de sfeer! Wie kan ‘em niet meebrullen, dé feesthit van 2019! De carrière van de sympathieke troubadour zit sinds Liever Te Dik In De Kist, het duet met Stef Ekkel, in de lift en met nieuwe singles als Spijkerbroek en zijn rol in tv programma’s als De Alleskunner VIPS lijkt daar voorlopig geen einde aan te komen.

Om het muzikale programma helemaal compleet te maken is komen The Partycriminals om de boel op de kop te gaan zetten. ‘Als té gek niet gek genoeg is’ dan ben je echt toe aan de Party Criminals! Met hun unieke, frisse concept zorgen zij voor muzikale hoogstandjes en hilarische fratsen! Altijd supergezellig met een aantal Belgen in de band! De Party Criminals stappen in hun muzikale rollercoaster en vliegen door alle jaren en muziekstijlen heen met opzwepende mash-ups! Compleet met allerlei coole showelementen zoals een Co2 kanon en confetti-shooters, brengen de party Criminals een show om nooit te vergeten! Meezingen en meespringen, een optreden van de Party Criminals moet je beleven! Geschikt voor elk podium, festival of tentfeest!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding