Afbeelding
Foto:

De Pieter Stuijvesant Kuiertocht

WESTSTELLINGWERF - Weststellingwerf is een prachtige, uitgestrekte gemeente met een grote diversiteit aan natuur, gezellige dorpskernen en bijzondere, historische plekken. Al tien edities kun je al het moois wat Weststellingwerf te bieden heeft ontdekken tijdens een unieke wandeltocht. De Pieter Stuyvesant Kuiertocht, dit jaar op 3 juni, is dé manier om kennis te maken met de gemeente. Kies voor de afstanden 12, 22, 32 of zelfs 42 kilometer en laat je verrassen.

De Pieter Stuyvesant Kuiertocht wordt al sinds 2002 georganiseerd en is één van de mooiste én gezelligste wandeltochten in Friesland. De tocht, die één keer in de twee jaar georganiseerd wordt door een inmiddels geolied lopend team van vrijwilligers zoals Tieme Fieten, die er dit jaar voor het laatst bij is, begint elke editie ergens anders en laat op die manier de gemeente steeds op een andere, maar altijd charmante, manier zien.
De Pieter Stuyvesant Kuiertocht is een wandeling waar iedereen, ervaren wandelaars of spontane stappers, aan mee kan doen. Er zijn routes van 42, 32 en 22 kilometer en 12 kilometer. De 12 kilometer is uitstekend geschikt voor gezinnen en families met kinderen. Langs de routes is er van alles te beleven. Er is muziek van diverse koren en zangers, je kan genieten van kunst en cultuur en er zijn natuurlijk genoeg plekken om even uit te rusten onder het genot van een hapje en drankje.

Dit jaar viert de Pieter Stuyvesant Kuiertocht haar tiende editie. De oplettende lezer zal het opvallen dat deze tiende editie al twee jaar eerder had moeten plaatsvinden, in 2021. Helaas gooide corona destijds roet in het eten. Dit jaar wordt de jubileumwandeling dan toch eindelijk gevierd en dat doet de organisatie het liefst met zoveel mogelijk wandelaars. 

Heb jij zin in een mooie wandeltocht waarbij je al het moois kan zien dat de gemeente Weststellingwerf te bieden heeft? Schrijf je dan nu in voor één van de vier afstanden voor de Pieter Stuyvesant Kuiertocht op 3 juni 2023. Volwassenen betalen 15 euro en kinderen lopen al mee voor 7,50 euro. Ga naar www.pskuiertocht.nl om je aan te melden en doe mee!

Foto: Lenus van der Broek