Afbeelding
Foto:

Interview met Linda Jansma

DRACHTEN - Op donderdag 15 juni kun je in Bibliotheek Drachten een interview bijwonen met thrillerauteur Linda Jansma. Dit in het kader van de Thriller Weken, die de bibliotheek van 25 mei t/m 18 juni organiseert. 

Door haar filmische beschrijvingen en oog voor detail weet schrijfster Linda Jansma haar lezerspubliek aan zich te binden. Ook grondig onderzoek naar de onderwerpen draagt bij aan de authenticiteit van haar verhalen en zorgt ervoor dat ze als levensecht worden ervaren.

Over Linda Jansma

Linda Jansma (1967) schrijft al sinds haar kinderjaren, eerst voornamelijk voor zichzelf, later ook voor vrienden en in de schoolkrant. Op haar twaalfde stuurde ze haar eerste manuscript, een jeugdboek, naar een uitgeverij. Het werd niet uitgegeven, maar de positieve reacties over haar fantasie en beeldende schrijfstijl zijn sindsdien haar drijfveren geweest om verder te schrijven. In 2009 veroverde ze een vijfde plaats bij de schrijfwedstrijd Beste Manuscript, waarna het niet lang duurde voordat ze in 2010 met haar eerste thriller Caleidoscoop debuteerde bij uitgeverij De Crime Compagnie (voorheen Verbum Crime). Met dit boek won ze de Schaduwprijs 2011, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut. Het boek is inmiddels vertaald in het Engels. Jansma won met haar boek “Caleidoscoop” de Schaduwprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut. Hierna schreef ze nog 14 thrillers, waaronder “Schuilplaats” die verkozen werd tot Beste Vrouwenthriller 2013. Begin mei is haar nieuwste boek, Zwarte Leugens, uitgekomen: een spannend verhaal met fantastische plotwendingen.

Op donderdagavond 15 juni interviewt journaliste Melissa Wijnja haar in de bibliotheek om tot de kern van het genre 'thriller' te komen en je als bezoeker mee te nemen in haar nieuwe boek. En natuurlijk is er daarna de mogelijkheid om vragen te stellen, een boek te kopen en het te laten signeren. Toegangskaarten voor dit interview kun je aanschaffen op de website van Bibliotheek Drachten.