Afbeelding
Foto:

Daniël Lohues in De Lawei

DRACHTEN - Op vrijdag 2 juni komt Daniël Lohues naar De Lawei. De Drentse zanger en componist, onder andere bekend van onder andere klasssiekers 'Prachtig mooie dag' en 'Hier kom ik weg' is in het Drachtster theater te zien met zijn nieuwe voorstelling. Hij speelt nieuwe liedjes maar je kan erop rekenen dat er ook wat gouden plaatjes van vroeger de revue gaan passeren. 

Daniël Lohues trekt in het voorjaar van 2022 met een nieuwe voorstelling weer langs de vaderlandse theaters. Hij brengt nieuwe songs, lievelingsnummers uit de succesvolle Allennig-serie en van de prachtige platen daarvoor en daarna.

Hij begeleidt zichzelf op de vleugel of op de gitaar, of op een banjo of een mandoline. Je weet het maar nooit. Al meer dan vijftien jaar trekt hij als een hedendaagse troubadour door het land met zijn unieke verhalen en tijdloze liederen. De schare liefhebbers wordt elk jaar groter. Vol muzikaliteit en humor kijkt hij verder dan zijn neus lang is, opzoek naar zichzelf. Laat u een avond meenemen in de bijzondere wereld van Daniël Lohues.

Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van De Lawei (www.lawei.nl) en uiteraard ook aan de kassa.

Over Daniël Lohues

Daniël Lohues heeft al een lange carrière achter de rug. Hij begint zijn muzikale carrière achter het orgel, maar is als tiener vooral geïnteresseerd in de gitaar. Hij speelt in een band met leeftijdsgenoten en na zijn middelbare schooltijd speelt hij eerst in The Charlies. Na die tijd richt hij zijn eigen band op, Skik, waar hij schrijft en zingt in zijn moederstaal. Deze band scoort enkele hits, waaronder Op fietse, Hoe kan dat nou?, 't Giet zoas 't giet en Af & toe. Daarna treedt Lohues op in verschillende formaties, als solo artiest en in bands. Hij is te zien op diverse plekken, van lokale theaters tot Pinkpop en Lowlands. Naast zijn eigen werk schrijft en produceert Lohues ook nummers voor andere artiesten. Begin 2022 bracht Lohues zijn nieuwste album uit, genaamd; Daniël Lohues.