Afbeelding
Foto:

Poppenkast Workshop

Tijdens de workshop ga je theaterpoppen maken onderleiding van Poppentheater Peterselie. Vervolgens ga je een mini-voorstelling geven waarbij het verhaal Een dame en tien poezen wordt gespeeld.  Bij het oefenen wordt tijd besteed aan hoe je je pop moet vasthouden. Om 11.45 uur mag iedereen komen kijken naar de voorstelling.

Deze workshop is op woensdag 17 mei in De Lawei en meedoen kost 7,50 euro.

Crea- & Smulmarkt 2023

Markt met streekproducten, foodtrucs, kunstenaars en curiosa in centrum van Bakkeveen. Artiesten en muzikanten zorgen voor een gezellige markt. Tevens opening van het nieuwe centrum.

De Crea- en Smulmarkt is op vrijdag 19 mei in Bakkeveen.

Repair Café

Kapotte spullen weggooien? Mooi niet! Kom naar het Repair Café en draag bij aan een duurzamere wereld én bespaar kosten. Broodroosters, dvd-spelers, lampjes, laptops, kleding, speelgoed, Senseo-apparaten… alles wat het niet meer doet, is welkom. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Elke laatste zaterdag van de maand staan de deskundige vrijwilligers, zoals een elektricien en naaister voor je klaar om je te helpen met repareren.

Het eerstvolgende Repair Café is op zaterdag 27 mei in Bibliotheek Drachten. Je betaalt alleen de onkosten voor het materiaal dat gebruikt of besteld wordt. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Braderie Drachten

Op donderdag 1 juni 2023 vindt de jaarlijkse braderie plaats in Drachten. Er zijn meer dan 80 standhouders met verschillende producten. Tevens vindt u op de braderie een aantal ambachtslieden, die u het vak van smid, pottenbakken, wilgentenen knopen en meer laten zien.

Donderdag 1 juni in Drachten.