Demo's en sfeerbeelden 2022
Demo's en sfeerbeelden 2022 Foto: AARON ZWAAL

Beleef de Koninklijke Marine tijdens de Marinedagen 2023

DEN HELDER - Op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli kun je een uniek kijkje in de keuken krijgen bij de Koninklijke Marine. Klim aan boord van onze schepen, zie mariniers en parachutisten in actie tijdens de demonstraties of check jouw marine-skills in de techniektent. Het Marineterrein in Den-Helder is tijdens de Marinedagen geopend van 09:00 tot 17:00 en vrij toegankelijk.

Dit jaar strijkt tegelijkertijd met de Marinedagen het evenement SAIL neer in de havenstad. Maar liefst 130 internationale tallships varen Den Helder binnen op donderdag 29 juni om zich op te laden voor de grote race die na het weekend start. Zowel deze schepen als verschillende schepen van de Koninklijke Marine zijn het gehele weekend vanaf de kade en aan boord te bewonderden. Een bezoek aan Den-Helder is daarmee een uniek dagje uit voor jong en oud.

Verdien jouw baret

Benieuwd of jij het in je hebt om aan de slag te gaan bij de Koninklijke Marine? Tijdens de Marinedagen kun je een baret verdienen door opdrachtjes op het terrein uit te voeren. Zo kun je over een hindernisbaan rennen met mariniers, branden blussen en de koers van een FRISC bepalen in de techniektent. Heb jij al jouw stempels behaald? Gefeliciteerd, dan heb je een Marinedag-baret verdiend!

Eten, drinken en ontdekken tijdens de Marinedagen

Natuurlijk is het tijdens de Marinedagen ook mogelijk om een van onze schepen te bezoeken, zoals: Zr.Ms. Tromp, Zr.Ms. De Zeven Provinciƫn en Zr.Ms. Holland. Daarnaast kun je dagelijks onze live demonstraties bekijken, bijvoorbeeld van de vliegende eenheden, of een hapje eten op het gezellige plein. Het terrein van de Marinedagen gaat open om 09:00 en sluit om 17:00, de schepen zijn geopend tot 16:00.

Download de app

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, altijd een plattegrond van het Marineterrein bij de hand hebben of het volledige programma bekijken? Download dan snel de app. Op die manier mis je niets. 

Zowel de Marinedagen als SAIL zijn vrij toegankelijk te bezoeken. Meer informatie over parkeren of het openbaar vervoer kunt u vinden op:

www.defensie.nl/onderwerpen/marinedagen of via de app. 

Den Helder, 10 juni 2022
Dag 2 van de Marinedagen in Den Helder, waaronder demo's en stands zijn.
Foto: Demo's en sfeerbeelden