Etiënne Reijnen is klaar voor zijn nieuwe avontuur bij SC Cambuur.
Etiënne Reijnen is klaar voor zijn nieuwe avontuur bij SC Cambuur. Foto: Dijks Media

Technisch Directeur Etiënne Reijnen: "Ik zou deze functie niet zomaar bij elke andere club doen"

LEEUWARDEN - Begin dit jaar werd bekend dat SC Cambuur met ingang van het seizoen 2023/2024 een nieuwe technisch directeur in huis heeft. Etiënne Reijnen heeft vanaf heden de leiding over de technische zaken binnen de club en heeft zijn handtekening gezet onder een dienstverband voor de komende vier seizoenen. Nu het seizoen ten einde is, spreekt hij met de media over zijn nieuwe baan.

Reijnen (35) komt over van PEC Zwolle, waar hij assistent-trainer was van het eerste elftal. En ondanks het feit dat Reijnen nog geen ervaring heeft als Technisch Directeur, heeft hij jarenlange ervaring binnen het voetbal. "Ik ben de laatste jaren betrokken geweest bij de scouting van PEC Zwolle. Daarnaast ben ik trainer geweest van de jeugdacademie en het afgelopen seizoen assistent bij het eerste elftal van PEC, wat ook vanuit een fase kwam waar alles vernieuwd moest worden na degradatie. Een fase waarin heel veel spelers weggingen. Dus ik heb die processen binnen een club wel gezien en daar zelf ook aan meegewerkt. Vanuit die hoedanigheid denk ik dat ik een goed idee heb van hoe je spelers beter kunt maken, wat daarbij komt kijken en hoe je een elftal samen kunt stellen. Ik heb in bijna alle gelederen van een voetbalclub wel gewerkt. Dat bij elkaar opgeteld, maakt dat ik denk dat ik geschikt ben voor deze functie", legt hij uit. 

De kersverse Technisch Directeur van Cambuur begrijpt ook de zorgen vanuit (een deel) van de Cambuursupporters over zijn aanstelling. Komt het niet te vroeg en is hij wel ervaren genoeg? "Ik snap die vraag wel. Ik ben natuurlijk relatief jong en dit is mijn eerste job als Technisch Directeur. Ik loop echter al 18 jaar in de voetbalwereld rond. Ik heb net ook al uitgelegd dat ik binnen een voetbalclub eigenlijk overal wel meegedacht heb en daarin ook beslissingen heb moeten nemen. De vraagstelling begrijp ik dus heel goed, maar ik zou deze functie ook niet zomaar bij elke andere club willen doen. Ik weet dat ik hier gesteund ben door goede mensen en dit is überhaupt een club waar iedereen meedenkt en waar de lijnen erg kort zijn. We komen samen tot beslissingen, alleen ik zal verantwoordelijk zijn voor het technisch vlak. Ik denk ook dat mijn expertise daar ligt. Ik heb er enorm veel zin in en hopelijk kunnen we samen zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie."