Vanessa Nammensma gaat voor twee maanden naar Indonesië.
Vanessa Nammensma gaat voor twee maanden naar Indonesië. Foto: eigen foto

"Ik wil kinderen een toekomst bieden"

LEEUWARDEN - Vanessa Nammensma uit Leeuwarden gaat voor stage twee maanden naar Indonesië. Hier gaat zij samen met andere studenten van het Friesland College lessen en activiteiten organiseren voor kansarme kinderen. Vanessa legt uit waarom zij deze bijzondere reis gaat maken. 

"Ik heb al vaker reizen gemaakt, zoals naar Duitsland en Zweden bijvoorbeeld. Ik kan heel erg genieten van andere mooie culturen en nu de kans zich voordoet om vanuit school naar Indonesië te gaan, spreekt dat avontuur mij enorm aan", licht Vanessa toe. 

Stichting Amurang

En het is niet zomaar een avontuur, want Vanessa gaat zich op haar stage via het Friesland College inzetten voor het goede doel. "We zetten ons met zijn allen in voor de Stichting Amurang. Het doel van deze stichting is het verbeteren van het welzijn van kansarme kinderen en jongeren in Amurang en Tondano. Stichting Amurang hielp onder andere mee aan de bouw van twee tehuizen en een school, waar wij nu mogen helpen om lessen en activiteiten aan te bieden aan de kinderen."

"Een prachtig avontuur,
waarbij ik ook iets kan
betekenen voor een ander."

Liefde voor kinderen 

Het werk wat Vanessa in Indonesië gaat doen, past bovendien goed bij haar studie. Vanessa wil na haar reis namelijk graag bij de kinderopvang werken. "Ik hou enorm van kinderen, maar ook van reizen. Nu kan ik die combinatie heel mooi maken. Het is voor mij een prachtig avontuur, waarbij ik ook iets kan betekenen voor een ander, dat vind ik super." 

Inzamelingsactie

Vanessa vertrekt op 31 augustus richting Indonesië, maar de voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang. "We hebben een aantal bijeenkomsten gehad over wat we gaan doen in Indonesië, maar ik ben ondertussen ook nog extra geld aan het inzamelen voor de stichting. Ik ben me in gaan lezen en ik vind het geweldig om te zien wat de stichting voor deze kinderen betekent. Daarom ben ik zelf een actie gestart: bit.ly/VanessaAmurang. Er is al meer dan 200 euro gedoneerd, daarvoor ben ik enorm dankbaar! Mocht jij ook willen helpen, iedere euro is welkom!"

Afbeelding
Afbeelding