Afbeelding
Foto: Marijke van Dekken

"Onze persoonlijke aanpak is onze allergrootste kracht"

LEEUWARDEN - Een persoonlijke sportschool die volledig is afgesteld op jouw lichaam en wensen; dat is The Boxx 058 in Leeuwarden. De sportschool is nu ruim een jaar gevestigd aan de Mr. P.J. Troelstraweg (naast de Karwei) en groeit enorm. Met al meer dan 350 leden en een prachtige uitbreiding middels een gloednieuw boksgedeelte wordt deze groei andermaal onderstreept. Trotse bedenker en oprichter van The Boxx 058 is JanPieter Monsma uit Vrouwenparochie. Hij woont inmiddels al een aantal jaren gelukkig in Leeuwarden, waar hij gestaag verder bouwt aan de succesvolle formule. JanPieter vertelt wat The Boxx 058 zo bijzonder maakt. 

The Boxx 058 is officieel zo'n vijf jaar geleden opgericht, maar de ideeën en eerste uitwerkingen ontstaan eigenlijk al veel eerder. "Ik heb altijd wel een passie gehad voor sport en wilde vroeger graag bij het Korps Mariniers. Omdat ik echter een CARA-patiënt ben (aandoening aan de luchtwegen), werd ik daarvoor afgekeurd. Ik heb in mijn jeugd daarnaast jarenlang aan judo en kickboksen gedaan", licht JanPieter toe.

Nadat JanPieter afgekeurd wordt voor de mariniers, belandt hij al snel bij zijn familie in de transportwereld. Jarenlang werkt hij bij het familiebedrijf op de vrachtauto. Mede hierdoor komt het sporten op een lager pitje te staan. "Na een periode van hard werken en een scheiding kreeg ik echter behoorlijk overgewicht. Ik vond dat ik weer in beweging moest komen. Via internet kwam ik in aanraking met kettlebells. Dat zijn zware metalen kogels met een hendel, die veel door het Russiche leger gebruikt werden om te trainen. Deze kettlebells besloot ik mee te nemen op de vrachtwagen en ik merkte dat het vuurtje om te sporten steeds meer werd aangewakkerd. Ik was ook ontzettend gedreven, want tijdens mijn werk op de vrachtauto was ik al bezig met online trainingsschema's en heb ik mezelf weer helemaal fit weten te trainen. Zo is het balletje beginnen te rollen", legt hij uit.  

Het helpen van anderen

JanPieter merkt dat hij steeds enthousiaster wordt van (kracht)sport en haalt ook plezier uit het helpen van anderen. Hij laat zich omscholen bij Overload Worldwide. "Ik ben Overload trainer TOP A, TOP B en TOP C. Daarnaast ben ik Master Kettlebell Instructor, Power Sled Instructor en Personal Hormonal Profiler (Hormoon trainer). Tevens beheers ik de behandel methodiek Mylogenics, voor rug, nek en schouder problemen, kniepijn, tennisarm, verklevingen enzovoort." 

In zijn vrije tijd begint JanPieter hobbymatig al met het organiseren van kettlebell sessies. "Eerst buiten in kleine groepjes, maar op een gegeven moment kwamen daar steeds meer mensen bij. Toen kreeg ik de mogelijkheid om een garagebox te huren op de Hemrik en zo is The Boxx 058 uiteindelijk ontstaan. De naam is bedacht door de eigen leden en slaat dus op de roots van het bedrijf." 

Beloning voor het harde werk

Naarmate de sportschool steeds verder groeit, besluit JanPieter het transportbedrijf op te zeggen. Een spannende stap waar hij met trots op terugkijkt. "Mijn ouders maakten zich in het begin best wel zorgen, want hoe ga je -zeker in het begin- je brood verdienen en een succesvolle sportschool neerzetten? Logische zorgen, maar ik heb altijd vertrouwen gehouden en een duidelijk doel voor ogen gehad. Ik werkte soms wel van 4 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds, maar dat was het zeker waard." Dat het nu geresulteerd heeft in een sportschool met ruim 350 leden, is dan ook een prachtige beloning voor JanPieter zijn harde werk.

Een persoonlijke aanpak

En die discipline en het vuur om te sporten, proberen JanPieter en zijn team nu bij andere mensen aan te wakkeren. Het succes achter de sportschool? "Dat is vooral onze persoonlijke aanpak", stelt JanPieter. "Ik ken al onze leden persoonlijk en dat is het belangrijkste om verandering teweeg te kunnen brengen. Je moet weten wat er speelt in iemands leven, om bepaalde patronen te kunnen doorbreken. We leven tegenwoordig in een stressvolle maatschappij en zijn altijd maar bezig. Daar moet je de intensiteit van het sporten op aanpassen, want anders train je niet effectief. Ieder lichaam is anders en heeft een andere belasting nodig", legt hij uit.  

Effectieve trainingen op maat

Om die belasting te kunnen berekenen, doet JanPieter bij iedereen een zogenoemde huidplooimeting. "Deze vetmeting pas je toe op de hormonale punten van het lichaam. Je kunt aan de plekken van vetopslag namelijk heel veel herkennen. Neem vetopslag op de buik bijvoorbeeld. Mensen die hoog in de stress (cortisol) zitten en slechte eetgewoontes hebben, slaan veel vet op in de buik. Of als je bijvoorbeeld een lage testosteronspiegel hebt, dan zie je vaak vetopslag achter de armen. Dat soort dingen kun je allemaal meten en vervolgens tackelen met een trainings- en voedingsschema op maat. Daar kun je bij ons zes weken aan bouwen met een personal trainer en vervolgens meten we opnieuw en sturen we daarop." 

Personal Training in groepsverband

De Personal Trainingen worden georganiseerd in groepjes van maximaal tien mensen. "Ook dat heeft te maken onze filosofie. Personal Training is voor best veel mensen onbetaalbaar, dus we doen het hier collectief met elkaar. Dat werkt ook sociaal, want je kunt elkaar stimuleren. De groepen zijn echter nooit groter dan tien mensen, want we willen wel de persoonlijke aandacht kunnen geven. We zien dat dit heel erg gewaardeerd wordt door de leden."

Alles in huis en meer...

De sportschool heeft alle trainingsapparaten, meetapparatuur en gewichten in huis om succesvol te kunnen trainen. Bovendien is er een gloednieuw boksgedeelte toegevoegd, waar inmiddels al fanatiek getraind wordt. Kortom; ben jij nieuwsgierig naar The Boxx 058? Kom een kijkje nemen of neem een gratis proefles!

The Boxx 058
Mr. P.J. Troelstraweg 149B
8919AA Leeuwarden
Tel: 06 - 51 14 83 05
info@theboxx058.nl
www.theboxx058.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding