RondOm Vandaag verzamelt een aantal handige schoonmaaktips.
RondOm Vandaag verzamelt een aantal handige schoonmaaktips. Foto: Unsplash.com

Hoe hou ik mijn huis schoon?

FRIESLAND - Op donderdag 15 juni vieren we de Dag van de Schoonmaker. Een dag waarop het belang van schoonmaken nog eens (extra) benadrukt wordt, maar bovenal de schoonmaakmedewerkers in het zonnetje gezet worden. Heb jij de schoonmaak in huis laten verslonzen, kun je om wat voor reden niet schoonmaken, of weet je simpelweg niet waar je moet beginnen? RondOm Vandaag verzamelt een aantal handige schoonmaaktips voor jou.

In de basis zijn er al een aantal handige tips die je misschien niet zou verwachten. Uiteraard zijn water en schoonmaakmiddel belangrijk, maar wist je dat je bijvoorbeeld het best een sopje kunt maken met koud water? Heel veel mensen zullen een heet sopje klaarmaken, maar het schijnt dat heet water juist minder effectief is. Dat komt doordat (de meeste) schoonmaakmiddelen gemaakt zijn voor koud water. Alleen voor vette oppervlaktes is heet water effectiever. Een ideale tip voor bij het dweilen. 

Gebruik daarnaast niet teveel schoonmaakmiddel, maar hou de aanbevolen hoeveelheid aan. Waarschijnlijk let je daar totaal niet op en gooi je er gewoon een scheut in, maar als je teveel schoonmaakmiddel gebruikt, kan het oppervlakte vet blijven. Daardoor kan het vuil zich sneller aan de omgeving hechten. 

"Wist je dat je het best een sopje kunt maken met
koud water?"

Welke schoonmaakmiddelen zijn een must om in huis te hebben? 

Er zijn een aantal schoonmaakmiddelen die niet mogen ontbreken in huis, zodat jij alles spic en span kunt krijgen. Zorg dat je een keukenreiniger in huis hebt, voor het ontvetten van lastige plekken zoals de oven en het fornuis. Een allesreiniger voor het schoonmaken van kastjes, planken en vensterbanken. Een badkamerreiniger voor lastige kalkplekken, zoals de douche, tegels en wanden, de kranen en wc. Ook een vloerreiniger is uiterst belangrijk, zeker bij een vloer van hout. Daarnaast zijn ook schoonmaakazijn en bleekmiddel handig om in huis te hebben, om de boel nog eens extra schoon te krijgen.

Effectief ramenlappen met Dreft 

Natuurlijk mogen de ramen ook niet ontbreken. Zorg er altijd voor dat je afwasmiddel in huis hebt, van Dreft bijvoorbeeld. Dreft heeft niet alleen een perfecte werking voor je servies, maar ook voor je ramen. Het afwasmiddel heeft namelijk een ontvettende werking en je ramen worden daardoor glanzend schoon. Zorg daarnaast voor een goed trekker met kwalitatief goed rubber, zodat je ramen perfect glanzend worden. Vervang je trekker bij voorkeur ook eenmaal per jaar, zodat je altijd met kwalitatief goed materiaal werkt. 

Sluit je schoonmaaksessie af met een frisse geur

Krijg je bezoek en heb je net schoongemaakt? Maak je schoonmaakbeurt af met een frisse geur. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een roomspray gebruiken, maar ook geurkaarsen zijn een uitstekende manier om je huis weer helemaal fris te maken. Daarnaast zorgt een lekkere geur voor een bepaalde sfeer in huis. Kies daarom een geur die past bij je huis en bij je voorkeuren!

Afbeelding