Afbeelding

Veenhuishotel: Unieke overnachtingsplekken in het landschap van Veenhuizen

Recreatie & Ontspanning

VEENHUIZEN - 200 jaar geleden werd er in Drenthe een dorp uit de grond gestampt door de Maatschappij van Weldadigheid, waar bedelaars en landlopers te werk werden gesteld: Landbouwkolonie Veenhuizen. Het harde werken en de buitenlucht zou deze onwilligen uit de grote steden op het rechte pad brengen en hen transformeren tot goede burgers. 

Ook vandaag speelt de landbouw nog een belangrijke rol in Veenhuizen. In plaats van wachten op effectieve beleidsplannen nemen boeren hier zelf het heft in handen door in gesprek te gaan met provincie en natuurorganisaties, met een focus op wat er allemaal wél kan. Deze benadering past bij Veenhuizen, een plek die al 200 jaar getekend wordt door veerkracht, innovatie en progressie.

Om die 200 jaar Veenhuizen te vieren hebben Loes Talens van Hotel Restaurant Bitter en Zoet en Irene Fortuyn van KETTER&Co samen VEEN|HUIS|HOTEL bedacht. 

Zeven unieke overnachtingsplekken

Het VEEN|HUIS|HOTEL bestaat uit zeven unieke, tijdelijke overnachtingsplekken op verschillende plaatsen in het rechtlijnige landschap van Veenhuizen. De bouwwerken zijn ontworpen en gebouwd door jonge en al gevestigde makers. Bij de ontwikkeling is gebruik gemaakt van duurzame materialen die zoveel mogelijk lokaal geteeld, geoogst of gevonden zijn. Elke locatie laat je op een unieke manier het landschap ervaren en stelt vragen over de verbinding die wij er als mens mee aangaan. 

De samenkomst van mens en natuur

Ervaar deze zomer de samenkomst van mens en natuur, kom tot stilstand middenin de mooie natuur van het veenlandschap en geniet van een sterk staaltje vakwerk in één van de VEEN|HUIS| HOTEL kamers. Vanaf 17 mei kan je verblijven in deze unieke overnachtingsplekken en het landschap van Veenhuizen op een bijzondere manier ervaren.