Hemelvaart en Pinksteren zijn ideale gelegenheden om er op uit te gaan met het gezin.
Hemelvaart en Pinksteren zijn ideale gelegenheden om er op uit te gaan met het gezin. Foto: Unsplash.com

Hemelvaart & Pinksteren in Friesland

Recreatie & Ontspanning

FRIESLAND - Op donderdag 18 mei en maandag 29 mei vieren we Hemelvaartsdag en Pinksteren. De temperaturen stijgen weer en dus hebben veel mensen deze dagen zin om er op uit te gaan met het gezin. Maar wat is er te doen op deze dagen? RondOm Vandaag zet ter inspiratie een aantal ideeën voor je op een rijtje. 

Pinksterkermis Heerenveen 

Van 24 t/m 29 mei staat de grootste Pinksterkermis van Friesland in Heerenveen. Op een nieuwe locatie, namelijk: De Opslach (tegenover het Abe Lenstra Stadion), kan jong en oud weer genieten van alles wat er op de Kermis te beleven is. Smikkel van de lekkere Poffertjes & Pannenkoekensalon, of haal een overheerlijke suikerspin en/of gebakje. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer een heleboel toffe attracties te vinden, zoals het Spookhuis Haunted Hotel, de Jungle Cars, de SwingBob, Break Dance en nog veel meer! Mis het daarom niet! 

Op 18 mei bestaat Natuurmseum Fryslân honderd jaar!

Natuurmuseum Fryslân

Op 18 mei viert Natuurmuseum Fryslân het 100-jarig jubileum en dat betekent feest! Omdat de verjaardag van Natuurmuseum Fryslân in het Hemelvaartweekend valt, is er besloten om er een meerdaags festival van te maken. Het Natuurmuseum brengt de natuur naar jou, want tijdens het festival zal niet alleen binnen de muren van het museum natuur te bewonderen zijn, maar ook wordt er buiten op onderzoek uit gegaan. Er zullen tijdens het festival talloze activiteiten georganiseerd worden door het museum, zo kun je workshops bijwonen, voorstellingen bezoeken en verhalen en films luisteren en bekijken. Het festival duurt van donderdag 18 t/m zondag 21 mei. Hou de website www.natuurmuseumfryslan.nl in de gaten voor meer updates over de activiteiten. 

Wandelen bij het Buitencentrum en Speelbos Drents-Friese Wold 

Een gratis activiteit voor jong en oud? Ontdek het prachtige natuurgebied aan de rand van Friesland, namelijk: het Drents-Friese Wold! Er zijn leuke wandelmogelijkheden, maar ook zijn er voldoende speelmogelijkheden voor de kinderen en kun je er heerlijk een hapje eten en drinken. Geniet van de prachtige natuur in Appelscha!

Bloemetjesmarkt Leeuwarden

In Leeuwarden is het op Hemelvaartsdag traditiegetrouw tijd voor de Bloemetjesmarkt in Leeuwarden. Honderden kraampjes, ontelbaar veel bloemen en duizenden bezoekers komen ieder jaar op de Friese hoofdstad af. Het belooft een gezellige dag te worden in het centrum van Leeuwarden, vooral in combinatie met de Jaarmarkt op de Nieuwestad. Laat je betoveren door de prachtige bloemen die er te vinden zijn en ontdek Leeuwarden op een unieke manier.