Marloes en Boyd hebben prachtige plekken gezien tijdens hun wereldreis.
Marloes en Boyd hebben prachtige plekken gezien tijdens hun wereldreis. Foto: eigen foto

Marloes over wereldreis: “Tijdens onze reis zijn we het allergelukkigste ooit geweest”

Persoonlijke verhalen

LEEUWARDEN - De wereld rondreizen; heel veel mensen dromen ervan. Voor Marloes Thiescheffer uit Leeuwarden en haar vriend Boyd Besselink is deze droom werkelijkheid geworden. Acht maanden geleden besloten zij hun huis te verkopen, hun baan op te zeggen en vervolgens samen de wereld te verkennen. Van het beklimmen van watervallen, tot aan wandelen over gletsjers; Marloes en Boyd hebben ontzettend veel beleefd en meegemaakt. Marloes vertelt over hun bijzondere en memorabele reis. 

“Het is weer even wennen”, lacht Marloes, nadat ze na acht maanden reizen weer op Nederlandse bodem staat. “We worden meteen weer het echte leven ingesleurd.” En dat voelt dubbel, want ondanks dat ze hun familie en thuis best gemist hebben, zouden Marloes en Boyd maar wat graag weer op reis willen. “De realiteit is dat onze bucketlist na de reis alleen maar groter geworden is, in plaats van kleiner. Dat is best wel even een probleempje”, vertelt ze grappend. 


Van Nieuw-Zeeland tot de VS

Het geeft aan hoe geslaagd de reis van Marloes en Boyd geweest is. Ze hebben ook zeker niet de minste plekken gezien, want de reis ging achtereenvolgens van: Bali, Australië, Nieuw-Zeeland, Chili, Argentinië, Brazilië, Colombia, Ecuador tot aan de Verenigde Staten. Dan vlieg je dus letterlijk en figuurlijk van de ene kant, naar de andere kant van de wereld. 

Dagboek 

Tijdens hun reis hebben Marloes en Boyd een dagboek bijgehouden, zodat ze nooit meer een detail van de reis zullen vergeten. Dit dagboek kun je inlezen via de website: www.polarsteps.com/marloesenboyd. Lees alles over het hiken door de prachtige natuur van Bali, het ijsklimmen van een gletsjer in Nieuw-Zeeland, tot aan carnaval vieren in Rio de Janeiro. Ben je nieuwsgierig of wil je zelf op reis? Laat je dan inspireren door de prachtige verhalen van Marloes en Boyd. 


Mooiste land van de wereld

Het absolute hoogtepunt van de wereldreis, is voor Marloes Nieuw-Zeeland. “Dat vind ik echt het allermooiste land van de wereld. Vrijwel alle reizigers die we tegenkwamen tijdens onze reis, vinden dat ook. Het is vrij prijzig, maar het land heeft eigenlijk alles. Bergen, meren, gletsjers; echt alles wat je maar kunt verzinnen qua natuur.” 

Daarnaast is het land helemaal ingericht op reizigers. Je kunt een camper huren en je backpack even aan de kant leggen, om vervolgens heerlijk vrij door het land te reizen. “Ook daarvoor zijn de voorzieningen uitstekend, met heel veel vrije en betaalde campings in de buurt. Overal kun je kamperen, dat is echt goed georganiseerd. Ik zou het mensen daarom echt aanraden om hier eens naartoe te gaan in je leven.”  


Nieuw-Zeeland is echt het allermooiste land van de wereld.

Hiken en canyoning

Ook de activiteiten in Nieuw-Zeeland zijn volgens Marloes fantastisch. “We zijn met een helikopter geland op een gletsjer en zijn toen gaan hiken met speciale sneeuwschoenen op het ijs, dat was helemaal geweldig.” 

Verder heeft Marloes daar voor het eerst aan canyoning gedaan. “Daarbij klim je omhoog langs een waterval en ga je naar beneden door te ziplinen, klimmen, springen en glijden. Je beklimt de waterval dus eigenlijk aan de hand van touwen. Deze activiteit kun je doen in het Abel Tasman National Park; ook echt een onvergetelijke ervaring.” 

Onuitwisbare indruk

Naast deze bijzondere activiteiten, noemt Marloes het zwemmen met haaien, het oog in oog staan met alligators, uit een vliegtuig springen, carnaval vieren in Rio de Janeiro, de romantische boottochten, het ontmoeten van mensen, hangen in palmbomen, kampvuurtjes maken en de schitterende zonsondergangen als hoogtepunten van de wereldreis. Ook laten de indrukwekkende en trieste overblijfselen van orkaan Ian in Florida een onuitwisbare indruk achter op het koppel. “We hebben zoveel gezien en meegemaakt, eigenlijk teveel om op te noemen. Gelukkig kunnen we in ons dagboek alle details nog eens teruglezen, zodat we ook de kleine dingetjes nooit meer zullen vergeten.” 


Je hebt niet veel nodig

Het mooiste wat Marloes ervaren heeft tijdens de reis, is dat ze niet veel nodig heeft om gelukkig te zijn. “Thuis wil je altijd het nieuwste van het nieuwste, maar op reis heb je een backpack en that’s it. We begonnen onze reis op Bali, het enige deel van de reis wat we echt gepland hadden. Op Bali sliepen we in allerlei mooie en dure hotels, maar tegen het einde van onze reis sliepen we soms in een hostel voor 30 euro per nacht in een stapelbed. Daar waren we dan ook dolgelukkig mee”, lacht ze enthousiast. “Mijn advies voor mensen die willen reizen, is dan ook om niet teveel te plannen tijdens je reis. Dat lijkt aan het begin heel eng, maar uiteindelijk komt het altijd wel weer goed en vind je heus wel weer een slaapplek. Het belangrijkste voordeel van niet plannen, is dat je een gevoel van vrijheid krijgt en helemaal geen stress meer ervaart. Je kunt hierdoor ook ter plekke kijken wat je gaat doen en wat je leuk vindt, wat natuurlijk enorm fijn is.” 

Sparen voor je reis

Wat je echter wel nodig hebt, is een redelijke spaarrekening om de reis te kunnen bekostigen. Marloes raadt aan om in ieder geval 30.000 euro bij elkaar te sparen als je een dergelijke reis wilt maken. “Je kunt het natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, maar met name Australië en Nieuw-Zeeland zijn geen goedkope landen om naartoe te gaan. Wij hebben er voor gekozen om zoveel mogelijk leuke dingen te doen en te zien, maar onze kosten gedrukt in het verblijf. Daarom zou ik vooral niet teveel plannen en ervaren wat jij het prettigst vindt!”