Afbeelding
Foto:

10e Pieter Stuyvesant Kuiertocht, inschrijving start 1 maart

SONNEGA – Wandelaars opgelet. Op woensdag 1 maart is het zover. Vanaf 13.00 uur start de inschrijving voor de 10e Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PSK). Wandelaars kunnen vanaf dat moment hun startbewijs kopen op www.pskuiertocht.nl voor deze extra feestelijke 10e wandeltocht die plaatsvindt op zaterdag 3 juni.

Burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf ontvangt aanstaande woensdag op ludieke wijze de eerste routekaart. Onder het toeziend oog van Pieter Stuyvesant zelf maken we er samen met de (oud-) bestuursleden en vertegenwoordigers van de deelnemende plaatselijk belangen een klein feestje van in het Sickengaplantsoen in Wolvega.

'We hopen er een feestelijke jubileumtocht van te maken' 

De populaire kuiertocht start op 3 juni in Sonnega vanuit manage De Caprilli aan de Sonnegaweg. "We hopen er samen met zo'n 3.000 wandelaars een feestelijke jubileumtocht van te maken”, zegt Wim Plekkenpol, voorzitter van de Stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht. De wandelaars kunnen kiezen uit een route van 42, 32, 22 of 12 kilometer. "Ook nu weer worden de wandelaars getrakteerd op gezellige muziek, leuke verrassingen en een prachtige blik op ons mooie Weststellingwerf”, aldus de voorzitter. (Foto: Lenus van der Broek)