Afbeelding

Stichting Scala is op zoek naar buurtbemiddelaars in Weststellingwerf

OOSTERWOLDE - Om ons vrijwilligersbestand uit te breiden in de gemeente Weststellingwerf zijn wij nu op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars die woonachtig zijn in de gemeente Weststellingwerf.

Wat een buurtbemiddelaar doet?

In tweetallen gaan de buurtbemiddelaars op pad en proberen zij buren, die zich aan elkaar ergeren of zelfs ruzie hebben, weer aan één tafel te krijgen. De buurtbemiddelaars van stichting Scala zijn objectief, spelen geen rechter en gaan onbevooroordeeld het gesprek aan met de buren.

Wanneer de buurtbemiddelaars beide buren bereid hebben gevonden om het gesprek met elkaar aan te gaan, is het vaak zo dat buren gezamenlijk tot een oplossing komen.

Onze vrijwilligers volgen een training en pas daarna worden zij ingezet. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd, waarbij buurtbemiddelaars elkaar kunnen ontmoeten en er is een vrijwilligersvergoeding. Dat buurtbemiddeling werkt in de drie gemeenten Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Opsterland is al naar voren gekomen uit de positieve reacties.

Lijkt het jou wat om buurtbemiddelaar te worden in de gemeente Weststellingwerf? Neem dan contact op met de coördinator Buurtbemiddeling via onderstaande gegevens:
Buurtbemiddeling Weststellingwerf
Telefoonnummer: 06 – 54 35 08 55
buurtbemiddeling@scala-welzijn.nl
www.scala-welzijn.nl

Buurtbemiddeling is actief in deze drie gemeenten: Ooststellingwerf, Opsterland en Weststellingwerf. Zijn er ergernissen of irritaties tussen u en uw buren? Vindt u het moeilijk om dit te bespreken of heeft een gesprek nog niets opgeleverd? Kom dan in contact met ons en ga verdraagzaam het voorjaar in samen met uw buren. Buurtbemiddeling is kosteloos.

Kijk ook op 

www.problemenmetjeburen.nl voor tips en voorbeelden.