Afbeelding
Foto:

Popkoorfestival in Steenwijk

STEENWIJK - Op zaterdag 4 maart is het Popkoorfestival in de Eleq Theaterzaal van Rabotheater de Meenthe in Steenwijk. Het popkoorfestival biedt een groot podium aan koren met een goed gevulde zaal met professioneel licht en geluid. De koren worden beoordeeld door een vakjury. Kom genieten van de popkoren. Wie komen er allemaal?

Er doen dit jaar acht koren mee. 

Het koor van de Hoeve is het koor uit het Weststellingwerfse dorp De Hoeve. Hun repertoire bestaat uit hedendaagse popmuziek. Er wordt vierstemmig gezongen. De dirigent is Angelica Braam, ze worden op de piano begeleid door Micha Kaandorp.
Disisit uit Onna bestaat uit vijftien vrouwen met pit die houden van zingen van allerlei soorten muziek, met een vleugje theater. Onder de begeleiding van dirigente Angélica Braam wordt de lat hoog gelegd.    

Popkoor Session uit Gieten is een enthousiast vierstemmig popkoor (sopranen, alten, tenoren en bassen) met ongeveer 40 leden. Het koor is opgericht in 1997 en ze zingen popmuziek van de jaren 60 tot en met heden onder pianobegeleiding. 

Afslag Nijeveen is een super enthousiast en gezellig koor dat graag populaire popsongs zingt voor iedereen. Onder leiding van onze creatieve en inspirerende dirigent Leon Moorman is het telkens weer een feest om elkaar te ontmoeten en samen te zingen.
Popkoor PUUR heeft een breed repertoire van Nederlands- en Engelstalige liedjes. Het koort bestaat uit ruim dertig vrouwen en wordt begeleidt door dirigent Laura Tesselaar.

Popkoor The Anthony Singers is een van de bekendste popkoren uit de regio Nijmegen. Momenteel hebben we zo’n 40 leden. De muzikale leiding van popkoor The Anthony Singers ligt bij dirigent Erik Fortier. 

Popkoor The Midges uit Meppel is een indrukwekkend koor met meer dan 25 leden! Een greep uit ons repertoire: Krezip, Coldplay, Kensington maar ook Queen en Elvis Presley! 

Popkoor YES! uit Eelde-Paterswolde is een Een enthousiast popkoor uit Eelde-Paterswolde. Ze bestaan uit ongeveer 30 personen en zingen bekende popsongs.