Afbeelding
Foto:

Voorjaarswandeling

OLDEBERKOOP - De lente is begonnen! Kun jij ook zo genieten van de ontwakende natuur? De winterslaap is voorbij, de planten en dieren worden langzaam weer wakker. Je kan de planten bijna zien ontwaken, er komen knopjes aan de bomen, de krokussen en narcissen schieten spontaan weer uit de grond. Het landschap ontwaakt, een perfect moment voor een heerlijke voorjaarswandeling. Ben jij benieuwd hoe het prachtige beekdallandschap van de Delleboersterheide ontwaakt? Ga mee op voorjaarswandeling met de natuurgidsen van It Fryske Gea!

Je vindt op de Delleboersterheide, zoals de naam al verklapt, heide, maar ook bos en grote grazers. Het beheer wordt grotendeels gedaan door de rechterhandjes van It Fryske Gea, exmoorpony’s en Drentse heideschapen. Dankzij deze helpers en de afwisseling van droge en natte delen krijgen bijzondere planten de kans om te groeien. Hierdoor ontstaat een bijzondere variantie aan planten. De natuurgids vertelt je met liefde alles over dit sprookjesachtige landschap en haar inwoners. De focus ligt tijdens deze excursie op de terugkeer van de veldleeuwerik en misschien de kraanvogels.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via het formulier op de website van It Fryske Gea. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18.

Over It Fryske Gea

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Ze hebben als doel de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. Op het moment beheren ze meer dan 60 verschillende natuurgebieden met een totale oppervlakte van 20.000 hectare. Dit doen ze niet alleen. Ze worden gesteund door 35.000 leden! Met zijn allen beschermen we de natuur in de mooiste provincie van Nederland. It Fryske Gea laat mensen - zolang het de natuur niet schaadt - ook graag genieten van de natuurgebieden. Daarom is het merendeel van hun meer dan zestig terreinen vrij toegankelijk voor publiek. Ook organiseren ze jaarlijks enkele honderden activiteiten.