Een appartement bij de Zorg van Toen mag u zelf inrichten.
Een appartement bij de Zorg van Toen mag u zelf inrichten. Foto: De Zorg van Toen

Ook overbruggingszorg bij De Zorg van Toen

DRACHTEN - Wat moet je doen als je door gezondheidsklachten eigenlijk niet meer (veilig) thuis kan wonen, maar er nog geen plekje is in de zorginstelling waar je graag wilt wonen? Veel mensen blijven dan langer thuis wonen dan ze eigenlijk willen of wat vertrouwd is. Onnodig, want in Nederland kan je gebruik maken van zogenaamde overbruggingszorg. Je kan dan tijdelijk ergens wonen waar je zorg kan krijgen en waar 24/7 mensen in de buurt zijn om een oogje in het zeil te houden, tot er een plekje vrij komt waar je echt wilt wonen.

De afgelopen maanden is er flink gerenoveerd in het Servotel in Drachten. Zorgorganisatie de Zorg van Toen realiseert daar appartementen voor ouderen. Een aantal van deze appartementen wordt beschikbaar gesteld voor overbruggingszorg. Volgens Freerkje Bosma, locatiemanager van de Zorg van Toen, weten veel te weinig mensen af van deze bijzondere vorm van zorg: "We zien nu heel vaak dat mensen afzien van de zorginstelling waar ze eigenlijk heel graag willen wonen omdat ze te lang moeten wachten," ligt ze toe. "Of mensen blijven langer thuis wonen dan eigenlijk vertrouwd is. Dat is heel belastend voor de persoon in kwestie, omdat ze zich niet veilig voelen of angst om te vallen hebben, maar ook voor de mantelzorger/familie kan het lange wachten erg belastend zijn.

Ze vindt het daarom zonde dat niet iedereen weet van het bestaan van overbruggingszorg. Op die manier kan je met een vertrouwd en veilig gevoel wachten tot er een plek vrijkomt in de zorginstelling waar je graag wilt wonen. Overbruggingszorg bij De Zorg van Toen kun je rekenen op alle zorg die de andere bewoners ook krijgen. Denk bijvoorbeeld aan 24/7 zorg, leuke activiteiten en drie keer per dag een lekkere maaltijd. 

Over De Zorg van Toen

Bij De Zorg van Toen staat de persoon weer centraal: "De aandacht gaat terug naar de bewoner. Bij ons ben je dus geen patiënt of cliënt, maar een mens, iemand die woont in ons pand," vertelt Freerkje. "Wonen bij De Zorg van Toen, met of zonder indicatie, gaat om aandacht en gezien worden. Dat zit in grote dingen maar ook in de kleine gebaren. Je wordt door het zorgpersoneel begroet in de gangen, ze kennen je naam." In locatie Servotel is er plaats voor ouderen met en zonder indicatie.

Ouderen kunnen een kamer huren in locatie Servotel. Zowel ouderen met als zonder indicatie kunnen hier wonen. Met het all-in pakket worden ze compleet ontzorgd. Daaronder valt de huur van het appartement, versnaperingen, borrelavonden, leuke activiteiten en entertainment, onderhoudskosten aan het gebouw en de tuin, schoonmaakkosten van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes, gas, water en elektra, TV, persoonlijke wifi (internet via glasvezel) en telefoon (nummerbehoud mogelijk). 

Vanaf maart verwacht De Zorg van Toen de eerste bewoners te mogen verwelkomen in hun volledig gerenoveerde deel van het Servotel. Wilt u ook ergens wonen waar u volledig ontzorgd kunt worden en waar de juiste zorg nooit ver weg is? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor overbruggingszorg. Neem dan eens contact op. Ga naar www.zorgvantoen.nl of bel met 085 1119539. U bent uiteraard ook welkom om een kijkje te nemen.

Afbeelding