Afbeelding
Foto:

Dammen in de Bieb

Dammen is één van de oudste bordspellen ter wereld. Al duizenden jaren dagen mensen elkaar uit met een potje dammen. Op zondag 19 februari 2023 vanaf 14.00 uur komt Gabriel Heerema van Damclub Oerterp-Drachten naar de bibliotheek. Hij is fervent dammer en daagt je graag uit! Iedereen kan meespelen, van keukentafeldammer tot competitiespeler. Laat je gelden tegen een zeer ervaren speler, kijk het kunstje van hem af, of speel tegen anderen. Het kan allemaal!

kan op zondag 19 februari vanaf 14.00 uur.

Euroactie bij De Welle

Kom nu zwemmen voor maar 2,50! Ook zijn er verschillende horeca acties. Belangrijk om te weten: Bezoekers zonder diploma dienen zwembandjes te dragen en onder begeleiding te zijn van een volwassene (18+) met zwemdiploma. Tassen mogen voor de veiligheid niet mee worden genomen in de zwemzalen. U kunt gebruik maken van onze kluisjes. Wanneer u met uw baby komt zwemmen, ontvangt u van ons een tas waar u uw babybenodigdheden in kunt meenemen.  Eigen consumpties meenemen is niet toegestaan, onze horeca is u graag van dienst. 

De euroactie is op zaterdag 11 februari vanaf 13.00 uur in De Welle.

Close

Leo en Remi, 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi. Lukas Dhont maakt met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Met zijn tweede film won regisseur Lukas Dhont (Girl) de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022. Close is genomineerd voor de beste European film, director, actor en screenwriter bij de European Film Awards

De film Close is op 9 februari om 10.30 te zien in de filmzaal van De Lawei.