Afbeelding
Foto: Rein Rijke

Over hardlopen, keuzestress en jezelf blijven

DRACHTEN - Rianne is 31 jaar en woont in Drachten. Ze is, in haar eigen woorden, nog van 'de oude stempel' en heeft voor het moederschap gekozen, een beroep opzich. Als ze meer tijd zou hebben, zou ze zich graag willen inzetten voor haar medemens door running therapy coaching. Het natuurlijk medicijn; lekker buiten wandelen of rennen. "Door jezelf doelen te stellen en deze vervolgens te gaan halen ben je minder gefocust op de alledaagse dingen, kun je veel makkelijker relativeren, en krijg je een positievere mindset. Dit komt door de natuurlijke stoffen die vrijkomen tijdens het sporten in de buitenlucht. Plus dat je er ook nog eens een betere weerstand van krijgt door de vitamines van buiten!" Rianne woont samen met haar man en heeft twee kinderen. Online vindt je haar op Facebook (Running Rietsje) en op Strava.

Wat wilde je worden als kind? Circus artiest, in de vorm van acrobatiek. Al hang ik de clown ook geregeld uit!
Verslavend: Chocolade in combinatie met sterke koffie en dan nog een lange duurloop doen. Na de tijd een halve liter chocolade melk, en een speciaal biertje maakt de verslaving compleet.
ME-time: Rustige duurloop door de bossen en een heerlijke bak koffie met wat lekkers erbij. Het schrijven van gedichten en in de wintermaanden alle kerst lichtjes erbij aan.
Blij met: Mijn geloof, mijn gezin en lieve vrienden.
Minder blij met: Hoe het er tegenwoordig aan toe gaat in deze wereld. Oorlogen, veel media nieuws, waardoor we nog meer overprikkeld raken en velen die nog maar weinig tijd hebben voor elkaar. Door alledaagse drukte die ons wordt opgelegd door hoe deze maatschappij tegenwoordig in elkaar zit. Hierin mis ik dat stukje van vroegere dagen.
Milliondollar-tip: Wees blij met de kleine dingen in het leven want 'life is too short'.
Inspiratiebron: Jezus
Favoriete plek in Friesland: Bosrijke gebieden zoals Appelscha. Al kan ik het water ook erg waarderen van de Fryske Marren etcetera.
Dit vind ik stom: Kattenpoep van de buren in onze overkapping.
Geheim genoegen: Ik ben een echte fijnproever en geniet intens van lekker eten. En ik vind het stiekem leuk bepaalde personen tot de bodem uit te pluizen, te observeren wat de beweeg reden zou kunnen zijn waarom iemand is zoals die doet. Dit komt deels voort uit onbegrip vanuit mijn verleden waarin ik ben gepest.
Lievelingsmuziek: Van alles, voornamelijk de jaren '80. Maar net als met eten en kleding heb ik altijd keuze stress, alles heeft namelijk zijn charme.
Ik surf dagelijks naar: De overkant op mijn mobiel in de vorm van email, Facebook en Strava.
Wat staat er nog op je bucketlist: De marathon, bungy jumpen, een sponsorloop bijvoorbeeld een muskathlon en reizen naar Canada en Australiƫ en Tanzania.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Opstarten met het pure goud. #koffie. Rennen door de bossen. Een goeie Netflix film.
Nutteloos talentje van mij: Per ongelijk dubbelzinnige opmerkingen eruit gooien.
Van wie heb je het meest geleerd? Veel vanuit het christendom, maar ook van de mensen om me heen.
Wat had je als twintigjarige graag geweten? Om wat sterker in mijn schoenen te staan en niet altijd alles persoonlijk aantrekken. Een beetje met de mantel der schijt zeg maar.
Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Geen idee, ik leef met de dag. Maar ik zal in vijf jaar tijd zeker meer levenswijsheid hebben.
Levensmotto: Wees en blijf altijd jezelf.