Algemeen directeur Robert Brand van Bouwcenter Concordia (rechts) maakt kennis met het personeel.
Algemeen directeur Robert Brand van Bouwcenter Concordia (rechts) maakt kennis met het personeel. Foto: Rob Dijkstra

“Een hele mooie en grote vestiging, met fijne klanten”

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - Eppinga Hout en Bouwmaterialen aan de Marconilaan 5 is overgenomen door Bouwcenter Concordia. Dankzij de overname wordt Eppinga, toch al dertig jaar een begrip in het noorden, onderdeel van Bouwcenter Concordia. De nieuwe locatie betekent voor Bouwcenter Concordia alweer de derde vestiging in Friesland en de veertiende Bouwcenter vestiging in totaal. Bovendien heeft Concordia ook nog zeven Primo Keukens vestigingen en twee Concordia Keuken & Bad vestigingen. De uitbreiding in Friesland is een mooie aanvulling en vanzelfsprekend een moment om trots op te zijn. Algemeen directeur Robert Brand legt uit wat deze stap zo mooi maakt.

“We zijn er heel erg trots op dat we ook in Friesland kunnen uitbreiden”, begint Robert enthousiast zijn verhaal. “We zijn van oorsprong een Drents bedrijf, maar voelen ons in Friesland erg op ons gemak. We hadden natuurlijk al een vestiging in Heerenveen en Oosterwolde, maar we zijn erg blij dat we nu ook centraal in Friesland een mooie vestiging hebben. Eén van onze directieleden, André Bruining, is ook Fries. Hij woont in De Knipe. We spelen met deze stap in op de markt en zeker logistiek gezien biedt deze vestiging enorm veel kansen en voordelen”, legt de algemeen directeur uit. 

Alles op het gebied van (ver)bouw

Bouwcenter Concordia biedt de vakman bijna alles op het gebied van bouw en verbouw, zowel binnenshuis als buitenshuis. Concordia is dé leverancier als het gaat om hout en bouwmaterialen, zowel voor de professionele verwerker, als de particulier. “Eppinga Hout en Bouwmaterialen was al onder dezelfde formule actief. Toen wij de kans kregen om Eppinga over te nemen, was dat natuurlijk een hele mooie kans. Het is een hele mooie en grote vestiging, met fijne klanten.”

“We voelen ons in Friesland erg op ons gemak.”

Medewerkers en klanten op één

Op 23 december zijn de handtekeningen officieel gezet en op dit moment worden de laatste formaliteiten afgewikkeld. Zo gaat onder andere het personeel van Eppinga mee naar Concordia. Beide bedrijven zijn van oudsher familiebedrijven, waardoor de bedrijfsculturen goed op elkaar aansluiten. Een groot voordeel, meent Robert. “We zijn op dit moment druk aan het kennismaken met het personeel en we willen elkaar zo goed mogelijk versterken. Dat doen we door onze kennis te koppelen aan het bestaande”, legt Robert uit. “Dat is ook waar wij voor staan met ons bedrijf. De insteek is om iedereen zoveel mogelijk aan het werk te houden, daar waar dat mogelijk is. Sommige functies zullen misschien wel iets anders of drukker worden. We zijn een bedrijf die de medewerkers en klanten centraal stellen. We moeten het namelijk ook echt hebben van de klanten in onze nabijheid, dat kan niet met een computer. Het zijn de medewerkers die ons speciaal en waardevol maken voor de klanten. Daarom zijn we er heel erg trots op dat we een nieuwe groep collega’s en werknemers mogen verwelkomen.”

Drachten als centraal punt

Op dit moment wordt er gekeken naar welke centrale functie Drachten voor Concordia kan bekleden. “We gaan kijken of we bepaalde dingen in Drachten kunnen centraliseren. Drachten heeft bijvoorbeeld relatief veel opslagruimte. We kunnen er veel voorraad kwijt en daarnaast natuurlijk ook nog putten uit de hele grote voorraad die we in Meppel al hebben. Het wordt voor de klanten dus alleen maar gunstiger. Op deze manier kunnen we nog efficiënter werken. We hebben de ambitie om de systemen uiteindelijk nog meer met elkaar te integreren, om zo écht het beste in elkaar naar boven te halen. Dit is gewoon een hele mooie stap richting de toekomst die past in onze lange termijnvisie.”

Het bedrijf draait gewoon door

De klant zal overigens weinig van de overname merken. “Het bedrijf draait gewoon door. Er waren nog wat losse eindjes, dus de klanten worden op korte termijn geïnformeerd. Uiteindelijk zullen de uitingen en dergelijke wel aangepast worden en zal er een ander e-mailadres komen, maar de klanten kunnen gewoon hun spullen blijven halen zoals ze dat gewend zijn. Het grootste voordeel is dat ze nu ook bij de andere filialen van Concordia terecht kunnen en daarbij profiteren van een nog ruimer aanbod aan bouwmaterialen .”  

Bouwcenter Concordia Drachten
Marconilaan 5
9207JC Drachten
Tel: 0512 - 300 600

Afbeelding