De bouw van het nieuwe Cambuur Stadion is in volle gang.
De bouw van het nieuwe Cambuur Stadion is in volle gang. Foto's: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Volop ontwikkelingen rondom het nieuwe Cambuur Stadion

LEEUWARDEN - Er zijn volop ontwikkelingen omtrent het nieuwe Cambuur Stadion. Ondanks de uitdagende weersomstandigheden, gaan er steeds meer onderdelen van de tribunes de lucht in. Dat is vanzelfsprekend een prachtig gezicht. Lees en bekijk hieronder waar de bouwers van het nieuwe Cambuur Stadion nu mee bezig zijn.

Ruwbouw 1e verdieping Zuid

Het nieuwe stadion van SC Cambuur is volop in ontwikkeling. In navolging van de Zuid-tribune (de ruwbouw van de 1e verdieping van de Zuid-tribune is zo goed als af en de werkzaamheden aan de 2e verdieping staan op het punt van beginnen), is nu ook de West-tribune de hoogte in gegaan. 

De West-tribune

De West-tribune wordt het hoofdgebouw van SC Cambuur en hier zijn onder andere de kleedkamers en spelerstunnel te vinden. Op de West-tribune wordt de begane grond momenteel afgewerkt en gestart met de eerste verdieping, waarbij er onder meer 3800 m2 aan kanaalplaatvloeren worden gelegd. De eerste contouren van de dug-outs langs het veld en de sparing van de spelerstunnel zijn al zichtbaar.

Noord- en Oost-tribune

Ook aan de Noord- en Oost-tribune wordt hard gewerkt. Zo is de eerste poer voor de lichtmast gestort en komende weken volgen ook de andere drie. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor het leggen van de vloeren op Noord zo goed als klaar en wordt daar op Oost de komende weken ook mee gestart. Verder staat het aanbrengen van de aarding en mantelbuizen op de agenda, alsmede het ontkisten en de wapening.

Volg de ontwikkelingen

Op www.elfstedenpark.nl kun je de bouw live volgen en daarnaast houden we je via de kanalen van Stadion058 wekelijks op de hoogte van de vorderingen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding