Afbeelding

Wilt u weten hoe gezond uw ogen zijn en hoe goed u nog kunt horen?

Oogwereld Vellinga, aan het Naauw 13 in Leeuwarden, heeft in haar optiekzaak een optometriepraktijk waar optometristen met specialistische apparatuur de gezondheid van uw ogen kunnen onderzoeken. Eventuele oogafwijkingen, zoals staar, droge ogen of glaucoom, kunnen hiermee vroegtijdig worden gediagnosticeerd. Samen met u kan onze optometrist vervolgens een behandelplan voorstellen of indien nodig u doorverwijzen naar een huis- of oogarts. Sinds begin van dit jaar kunt in de winkel ook terecht bij een audicien die uw gehoor onderzoekt.

Ooggezondheid check

Er zijn veel oogaandoeningen die de gezondheid van uw ogen kunnen aantasten, zonder dat u in eerste instantie daar iets van merkt. Mensen boven de 40 jaar en diabetes patiënten hebben een groter risico op eventuele oogaandoeningen. Bij Oogwereld Vellinga ontvangt u standaard bij elke oogmeting een ooggezondheid check. Met behulp van een Fundus camera wordt dan een gedetailleerde foto van uw netvlies gemaakt. Deze foto biedt waardevolle informatie over de gezondheid van uw ogen en stelt een optometrist in staat om tijdig problemen te ontdekken. En dat is belangrijk, want wanneer oogklachten worden verwaarloosd kan uw zicht verminderen en vergroot u de kans op oogziekten. Naast de ooggezondheid check kunt u in de  optometriepraktijk terecht voor uitgebreide onderzoeken op oogaandoeningen als staar, droge ogen en glaucoom.

Myopie of bijziendheid een groeiend probleem bij kinderen in Nederland!

We kunnen er niet meer omheen: steeds meer kinderen worden helaas bijziend. Op dit moment is al een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend. Myopie is wazig zicht op grote afstand, vaak "bijziendheid" genoemd. Een kind met myopie kan scherp dichtbij zien - bij het lezen van een boek of bij het kijken naar een telefoon - maar woorden en objecten zijn wazig op een schoolbord of kijken naar de televisie. 

De ogen van kinderen worden steeds meer belast door gamen, veelvuldig kijken op mobieltje en veel en lang achter computer en televisie zitten. Veel kinderen hebben zonder dat de ouders het weten geen optimaal zicht. Visuele problemen door bijvoorbeeld onjuiste samenwerking van de ogen gaan vaak gepaard met klachten en stoornissen als concentratieverlies, hoofdpijn, branderige ogen, slechte werkhouding, nekklachten, vermoeidheid, gedragsproblemen of onhandige motoriek. 

Hoge myopie (sterke bijziendheid, minimaal -6) verhoogt de kans op een oogziekte op latere leeftijd of ernstige slechtziendheid. De groei van het oog vindt plaats in de jeugd, maar de echte problemen zoals maculadegeneratie, netvliesloslating of glaucoom ontstaan meestal pas op latere leeftijd. Door tijdige en regelmatige controle kunnen veel zichtproblemen van kinderen worden voorkomen of verholpen. 

Hoe goed is uw gehoor?

Oogwereld Vellinga is niet alleen hét adres voor oogzorg, maar sinds dit jaar ook voor hoorzorg. Een audicien neemt een hoortest af en bespreekt na afloop samen met u de resultaten. Is er sprake van gehoorverlies? Dan wordt de oorzaak besproken en krijgt u een professioneel advies over een passende hooroplossing.

Wilt u weten hoe gezond uw ogen zijn of dat van uw kind(eren) of hoort u niet meer zo goed? Neem dan contact op met Oogwereld Vellinga voor het maken van een afspraak om u te laten informeren over de diverse onderzoeken en oplossingen die zij hiervoor in huis hebben.

Oogwereld Vellinga
Naauw 13, Leeuwarden
T. 058 2162124
www.oogwereld.nl