Afbeelding
Foto:

Grease

De hitmusical Grease komt van donderdag 6 t/m maandag 10 april (2e paasdag) naar De Harmonie. En dat betekent volgens producent Albert Verlinde “zes avonden gegarandeerd feest en positiviteit!” Hij kijkt enorm uit naar de periode in Leeuwarden. “Direct na de première starten we onze tour in Friesland, dus we komen met alle energie en enthousiasme naar jullie toe.”

Hoe maak je zo’n klassieker in 2023? “Het verhaal kent iedereen natuurlijk. Voor ons is het een leuke uitdaging om de rock-‘n-roll en het romantische verhaal uit de jaren ‘50 ook voor deze tijd herkenbaar neer te zetten. De kleding, de dans en de dialogen kun je zeker naar deze tijd vertalen. De voorstelling is daarom natuurlijk vernieuwd, maar blijft ook vertrouwd, want het verhaal daar komen we natuurlijk niet aan.”

Wie het verhaal kent, weet ook dat de beide hoofdrolspelers een geweldig palet aan talenten zullen laten zien. Verlinde: “Danny moet echt heel goed kunnen dansen, fantastisch kunnen zingen én een hunk zijn. Sandy moet bij aanvang eerst nog het gewone buurmeisje kunnen zijn, zich gaandeweg het verhaal geweldig ontpoppen en met een hele mooie heldere stem de combinatie gaan vormen met Danny. Het wordt samen met een hele getalenteerde crew een feestje om naar te kijken en te luisteren.”

Dat feestje komt volgens Verlinde goed getimed. “Het is zo belangrijk dat Grease nu weer in de theaters staat. In een tijd waarin we als maatschappij soms verdeeld zijn en veel meemaken, verbindt zo’n musical.” Het hoogtepunt zit voor Verlinde dan ook in dat collectieve moment. “Ja als ik primair antwoord geef op de vraag waar ik meeste naar uitkijk, dan is dat absoluut het nummer We go together. De hele crew staat dan op het podium met een krachtige boodschap: We doen het samen. Ik weet zeker dat dat een enorme energie zal geven aan de zaal.”

Kijk voor meer informatie en ticket op harmonie.nl