De Gemeente Leeuwarden opent twee nieuwe opvanglocaties.
De Gemeente Leeuwarden opent twee nieuwe opvanglocaties. Foto: Unsplash.com

Twee nieuwe opvanglocaties Oekraïense vluchtelingen

LEEUWARDEN - De gemeente Leeuwarden heeft het voornemen twee nieuwe locaties voor Oekraïense vluchtelingen te openen. Een daar van is het voormalige kantoorpand van De Friesland aan de Harlingertrekweg. De andere locatie is De Pier (voormalige Brada-terrein) aan de Snekertrekweg.

Kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is de gemeente Leeuwarden op verschillende locaties gestart met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Omdat er nog altijd vluchtelingen naar Nederland komen en lopende contracten met opvanglocaties aflopen, is er gezocht naar nieuwe locaties.
De gemeente Leeuwarden is in gesprek met de huidige eigenaren van het pand aan de Harlingertrekweg. Op deze locatie zou één van de vier torens ingericht kunnen worden als opvanglocatie voor ongeveer 200 personen. De verwachting is dat zij eind april hun intrek kunnen doen.

Ook is de gemeente Leeuwarden in gesprek met de grondeigenaren van De Pier in het Spoordokgebied aan de Snekertrekweg. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen hier minimaal 225 opvangplaatsen te realiseren. Hier is het voornemen dat de vluchtelingen voor 1 juni hun intrek kunnen doen.