Afbeelding
Foto: Cambuur Media

ROUND UP: DIT ZIJN ALLE WINTERSE TRANSFERS VAN SC CAMBUUR

LEEUWARDEN - De transferwindow van januari zit er officieel op en SC Cambuur heeft zich op vele vlakken weten te versterken. Er is met name ingezet op ervaring toevoegen aan de selectie. Zo komen er maar liefst vier spelers de ploeg van Sjors Ultee versterken. Daarentegen zijn er ook twee spelers per direct vertrokken. RondOm Vandaag zet de in- en uitgaande transfers even voor je op een rijtje.

INKOMEND:

Bjørn Johnsen (31)

De nieuwste aanwinst van SC Cambuur is de 31-jarige Bjørn Johnsen. Hij heeft een contract getekend voor een half jaar. De Amerikaans-Noorse spits was transfervrij nadat zijn dienstverband bij MLS-club CF Montréal afliep. De aanvaller speelde in Nederland voor ADO Den Haag en AZ Alkmaar en heeft ook in het buitenland een imposant rijtje clubs achter zijn naam staan. 

Navarone Foor (30)

De tweede versterking is aanvallende middenvelder Navarone Foor. Foor is geen onbekende in Nederland en beschikt over ruime ervaring in binnen- en buitenland en tekent voor de rest van dit seizoen in Leeuwarden. Hij heeft al bijna 400 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan. De voormalig Nederlands jeugdinternational was in zijn carrière actief voor onder meer N.E.C. Nijmegen, Vitesse, Pafos FC en Riga FC. 

Ben Rienstra (32)

De derde versterking is de 32-jarige Ben Rienstra. Ook hij tekent een contract voor de rest van dit seizoen. Rienstra maakte al in 2010 zijn debuut in het betaald voetbal voor Heracles Almelo en speelde daarna voor achtereenvolgens PEC Zwolle, AZ Alkmaar, Willem II, sc Heerenveen, Kayserispor en Fortuna Sittard. Met 313 duels in de Eredivisie achter zijn naam is hij direct de meest ervaren speler van de eerste selectie van SC Cambuur. 

Mimoun Mahi (28)

De laatste winterse versterking is Mimoun Mahi. De 28-jarige vleugelspeler is natuurlijk alom bekend in Nederland, maar kende dit seizoen het nodige blessureleed. Hij is voor de rest van het seizoen op huurbasis overgekomen van FC Utrecht. Mahi maakte in 2012 zijn debuut in het betaald voetbal voor Sparta Rotterdam en maakte daar direct indruk. In 2014 maakte hij de overstap naar FC Groningen. Na een avontuur bij het Zwitserse FC Zurich keerde hij in 2020 terug op de Nederlandse velden bij FC Utrecht. Daar maakte hij dertien treffers en gaf hij zeven assists in vijftig wedstrijden. 

UITGAAND:

Jasper ter Heide (23)

Deze winter is er per direct een einde gekomen aan de samenwerking tussen SC Cambuur en Jasper ter Heide. Club en speler hebben overeenstemming bereikt over de ontbinding van zijn tot komende zomer lopende contract. Ter Heide maakte in het seizoen 2020/2021 de overstap van AFC Ajax naar SC Cambuur en kwam in totaal tot 47 wedstrijden. Hij maakte hierbij één doelpunt en gaf twee assists. 

Tom Boere (30)

Ook Tom Boere heeft deze winter afscheid genomen van SC Cambuur. De 30-jarige spits heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor 2,5 jaar bij NAC Breda. Boere maakte in de zomer van 2021 de overstap van SV Meppen naar SC Cambuur. In anderhalf jaar kwam hij in totaal tot 37 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde en twee assists gaf. Daarmee was hij een belangrijk onderdeel van het team dat afgelopen seizoen de hoogste eindklassering in de Eredivisie ooit wist te behalen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
SC Cambuur neemt per direct afscheid van Jasper ter Heide.