Bovenaanzicht van de nieuwe huisvesting op het oude parkeerterrein naast het hoofdgebouw
Bovenaanzicht van de nieuwe huisvesting op het oude parkeerterrein naast het hoofdgebouw Foto:

Start nieuwbouw huisvesting Maritieme Academie Harlingen

“Halverwege schooljaar 2023-2024 hebben de eerste leerlingen en studenten een hagelnieuwe, moderne verblijfplaats om te wonen, leren en te recreëren”, vertelt directeur Arjen Mintjes.

Wonen en leren

Bij de Maritieme Academie Harlingen wordt al meer dan 200 jaar maritiem onderwijs gegeven. Op de huisvesting leer je hoe je met elkaar op een klein oppervlak professioneel moet kunnen samenwerken, iets wat in het varend beroep essentieel is. Van de in totaal 150 vmbo-leerlingen en 350 mbo-studenten verblijven er wekelijks 110 op de huisvesting.

Frisse start met nieuwbouw

Nova College Scheepvaart is verheugd over de komst van de nieuwbouw. Nick Minnema, opleidingsmanager Binnenvaart: ‘’Door de komst van de nieuwbouw is wonen en leren in Harlingen voor zowel Binnenvaart als Zeevaart, zeer aantrekkelijk op landelijke schaal waardoor we een sterkere propositie krijgen in de Maritieme opleidingswereld.’’

Open dag 4 februari 2023

Wie nieuwsgierig is naar de nieuwbouw en naar de maritieme opleidingen kan op zaterdag 4 februari 2023 een kijkje komen nemen in de school aan de Almenumerweg in Harlingen. 

Doorlopende leerlijn vmbo-mbo-volwasseneneducatie

De Maritieme Academie Harlingen een onderwijsinstelling waar vmbo-leerlingen, mbo-studenten en volwassenen werken en leren aan hun maritieme toekomst. Zij volgen er een opleiding of cursus in de binnenvaart, zeevaart of scheeps-en jachtbouw.