Afbeelding

40 jaar Dance Centre Omar Smids

Historie

In januari 1983 nam Omar de danslessen over van het Engelse echtpaar Lloyd in de bowlingbaan bij wie hij ruim 5 jaar had gedanst en getraind voor vele wedstrijden en demo’s Feitelijk was dat de start van de dansschool, iets wat niet in zijn planning zat, maar kwam door het enthousiasme van de cursisten. Om het ledental aan te vullen begonnen we toen als eerste in Leeuwarden het destijds enorm populaire Aerobic op samen met Doris D & the Pin’s die een demo gaven in theater a/h water wat resulteerde in 300 aerobicers – maar nog zonder een eigen dansschool dus werd er les gegeven op diverse locaties in de stad.

Op zoek naar een meer centrale locatie werd een ruimte gevonden aan het Ruiterskwartier boven de toenmalige discotheek Barcorolle. Daar werd op 5 september 1983 de dansschool geopend en verder gegaan met ook het stijldansen, rock & roll, disco en meer dansvormen. In 1996 werd er verhuist naar de huidige locatie in de Ampèrestraat aan de rondweg, een perfecte en beter bereikbare locatie met ruime parkeergelegenheid direct bij de school.

De hoofd activiteit zijn de leuke danslessen met veel humor en met de meeste en hoogste dansleraar kwalificaties als tripple Fellow & Examiner van ‘s werelds grootste dansbond de IDTA zoal te lezen op de website bij kwalificaties.

Stijldansen voor beginners tot de top van Nederland met vele paren in de hoofdklasse van de NADB, en we deden mee aan Dancing with the stars, So you think you can Dance, diverse films als Sportman van de eeuw, grote shows met Friese paarden met Esther Liano voor het KFPS, in Ahoy met de Spaanse rijschool met de beroemde witte Lippenzaners en nog veel meer. De dansschool is daarnaast ook zeer geschikt als partycentrum met een mooie, compleet ingerichte zaal met professioneel licht en geluid voor diverse feesten zoals Stappers van Toen, Tribute to the stars, Bersama sama, reünie avonden van o.a. de taxicentrale (5x2) jongerencentrum het Vliet, diverse scholen en onlangs voor de 2e keer de La Bella reünie. Ieder jaar starten er begin januari en september nieuwe gezellige cursussen met proeflessen en iedereen is natuurlijk welkom om dat eens te proberen.

www.omarsmids.nl