Afbeelding
Foto: Unsplash

Lekker&Kunstig Appelscha

Lekker&Kunstig Appelscha is een nieuw evenement op de Boerestreek. Een evenement met creatieve standhouders, streek- en regioproducten, foodstands en foodtrucks met daarbij gevarieerd straattheater! We starten om 11.00 en eindigen om 18.00 uur op zaterdag 28 mei. Geen entree, wel zo fijn. Er is voor een ieder wat te zien, te koop, te proeven en te bewonderen. Creatieve creaties, heerlijke producten uit de regio en lekker kunnen proeven van diverse heerlijkheden. Neem ze mee naar huis of smul van deze lekkernijen terwijl u ondertussen zich kunt vermaken met straattheater. Wat dacht u van een ouderwetse poppenkast met Jan Klaasen en Katrijn, muziek en acts die u zullen doen laten lachen!

Zaterdag 28 mei van 11:00 tot 18:00 op Boerenstreek 29A

Stroomopwaarts Het Nationaal Vlechtmuseum

Ooit lag Zuidoost-Fryslân  aan zee. De rivieren de Linde en de Tjonger, die vanuit de binnenlanden naar zee stroomden, vormden een unieke maar kwetsbare delta. Toen de dijken tussen Lemmer en Kuinre in 1701 en 1703 wegspoelden, stroomde het gebied onder het zoute water. Lemmer en de sluizen van Schoterzijl en Kuinre waren de poorten naar de Hollandse steden waar boten vol turf hun kopers vonden en naar de wijde wereld daar voorbij. Andersom stapten hoge gasten en buitenlandse bezoekers aan wal in Lemmer en reisden stroomopwaarts van dorp naar dorp: via De Jouwer en It Hearrenfean naar Beetstersweach, Drachten en verder om een nieuwe cultuur te ontdekken. Reis zelf Stroomopwaarts, van museum naar museum, en (her)ontdek Zuidoost-Fryslân. De expositie gaat over de positionering van de Noardwâlder ontwerpen. Smaken en woninginrichtingen in Nederland en het buitenland veranderen. Wat doet dat met de waardering voor de Noardwâlder designs? 

Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 14 mei 2022 t/m 24 augustus 2022 in het Nationaal Vlechtmuseum.

Open Stal 2022

De 51ste editie van Open Stal vindt plaats van 23 juli tot en met 21 augustus 2022, dagelijks van 13.00 tot 18.00 uur, ook in het weekend. Het thema is Uit de Schaduw. Een thema waar wij allemaal, en zéker de kunstenaars, herkenning in vinden en waaruit het verlangen spreekt naar licht, lucht en ruimte. Een inspirerend thema waar we ons hart aan kunnen ophalen.

Vanaf 23 juli t/m 21 augustus in Oldeberkoop