Met Boercamp laat Janneke mensen sporten tussen de koeien.
Met Boercamp laat Janneke mensen sporten tussen de koeien.

Over Boercamp, sporten en je gevoel volgen

OLDETRIJNE - Janneke Huisman (32) woont in Oldetrijne, samen met haar man, twee hondjes en een pony. Ze was verpleegkundige. Vorig jaar, na een burn-out, heeft ze haar ontslag ingediend. Ze werkt nu bij Haico Bouma in Oudehaske en is actief in haar eigen onderneming. Op Facebook (Boercamp Coach Janneke) en Instagram (@coach.janneke) kun je haar volgen. 

Wat ben je aan het doen? Bij mijn ouders op de boerderij heb ik ‘Boercamp' opgericht. Boercamp is een samenvoeging van bootcamp & boerderij. We sporten dus op de boerderij! We doen dit met onder andere materialen wat je op de boerderij tegen komt zoals stro pakjes, trekkerbanden, bezemstelen en bakstenen. Hier ben ik vorig jaar augustus mee begonnen in samenwerking met het plaatselijk belang Sonnega/Oldetrijne. Tien weken lang konden de bewoners gratis deelnemen aan de boercamp. En na deze 10 weken zijn zij dus niet gestopt! Ik werk met een strippenkaart en je kan je zelf inschrijven voor de trainingen via de boercamp app. Ik heb inmiddels bijna 100 deelnemers en er zijn verschillende boercamp momenten per week. Sinds kort ben ik ook begonnen met small group trainingen en binnenkort volgt er meer uitbreiding. Naast de boercamp trainingen vind ik het ook super leuk om teamuitjes te organiseren. Samen met de deelnemers of de organisator stel ik dan het programma samen en pas ik dit aan, aan bijvoorbeeld meer en minder actief. Ook heb ik afgelopen jaar een heel aantal kinderfeestjes mogen organiseren en kids boercamp.
Wat wilde je worden als kind? Ik wilde wel van alles worden, ik had geen echt beeld voor mij. Ik was zorgzaam en juf worden leek mij wel leuk. Ik heb Pabo gedaan en HBO-v. Met het lesgeven, de creativiteit tijdens de boercamp en de zorg voor mensen, vallen eigenlijk alle puzzelstukjes weer op zijn plek. Zeker nu ik het heerlijk buiten kan doen, in de natuur, tussen de dieren. Dit is wel mijn plek.
Verslavend: Chocola…
ME-time: Een heerlijk rondje hardlopen of fietsen. Even niks moeten en genieten van al het moois.
Blij met: Mijn ontwikkeling die ik heb meegemaakt, zowel persoonlijk na mijn burn - out als nu zakelijk met mijn onderneming.
Milliondollar-tip: Volg meer je gevoel! We zijn vaak zo geneigd ons aan te passen naar wat de maatschappij verwacht. Iets met sport doen zat altijd wel ergens in mij, maar ik liet mij tegen houden door de gedachte ‘Wat zouden mensen wel niet denken, zij is toch verpleegkundige?' Volg je gevoel, vertrouw op je gevoel. Val eens en sta weer op. Het is niet erg eens te falen of te vallen, daar leer je van.
Inspiratiebron: Dit zijn verschillende ondernemers die voor zichzelf zijn begonnen. Hun dromen achter na hebben gejaagd en vanuit andere banen nu hun hart volgen.
Favoriete plek in Friesland: Lemmer natuurlijk, hier hebben wij tien jaar met veel plezier gewoond. Nu weer heerlijk terug op het platteland, wat ook echt genieten is.
Geheim genoegen: Wentelteefjes van suikerbrood… En als toetje kan je er dan een bolletje vanille ijs en slagroom bij doen. Een enorm lekkere calorieën knaller.
Ik surf dagelijks naar: Mijn social media account @coach.janneke hier ben ik vrijwel dagelijks actief op.
Laatste avondmaal: Chilli con carne. Hoe ziek ik ook ben, dit kan ik altijd eten.
Wat had je als twintigjarige graag geweten? Dat een diploma maar een diploma is en niks zegt over wie je bent of wat je doet.
Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Dat ik nog altijd mag genieten van de boercamp, de combinatie sport & natuur. Levensmotto: Als het niet kan zoals het moet, moet het zoals het kan!