Afbeelding

De Bibliotheek als gids in de digitale wereld

Steeds meer zaken moeten digitaal worden geregeld, zoals het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen, jong en oud, weten niet precies hoe ze dit kunnen doen. De Bibliotheek kan hierbij helpen.

Ook is de Bibliotheek de plek waar inwoners terecht kunnen voor het bijscholen in digitale vaardigheden. De Bibliotheek biedt verschillende cursussen aan om beter te leren omgaan met de computer.

Informatiepunt Digitale Overheid

De Bibliotheek beschikt over een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Tijdens de openingsuren van de Bibliotheek is er een medewerker aanwezig voor hulp bij digitale vragen. Als de vraag niet direct te beantwoorden is, wordt doorverwezen naar de juiste instanties. Samen met de medewerker wordt gekeken wat  de voorwaarden zijn, waar het naartoe moet en er kan geoefend worden. Samen kijken wat er nodig is om een toeslag of andere voorzieningen aan te vragen. Vanwege privacyregels assisteren de IDO-medewerkers tot het punt dat moet worden ingelogd met de DigiD. 

Cursus Klik en Tik

Mensen die willen leren hoe een computer werkt, of hoe je een email schrijft, organiseert de Bibliotheek de cursus Klik en Tik. Op een makkelijke manier leer je omgaan met een computer.

Cursus Digisterker

De Bibliotheek organiseert ook regelmatig de cursus Digisterker, waarin deelnemers stap voor stap leren hoe de websites van de overheid te gebruiken. Je leert onder andere hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt, hoe je afspraken via internet maakt, formulieren invult, toeslagen aanvraagt en hoe je moet inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl. Deze cursus gaat in januari weer van start op verschillende plaatsen.

Meer weten? 

Kom langs in de Bibliotheek of kijk op www.bzof.nl.