Afbeelding
Foto:

Samen luisteren en lezen in de Bibliotheek

NOORDWOLDE & WOLVEGA - In het najaar zijn er weer een paar leuke activiteiten in de bibliotheken van Noordwolde en Wolvega. Er wordt een gratis boek weggegeven en er is een open leesclub over dat boek.

Open leesclub over het boek Mevrouw mijn moeder

In november is het Nederland Leest. Elk jaar geeft de Bibliotheek in die maand een boek cadeau onder het motto 'Eén boek, duizend gesprekken’. Dit jaar is dat het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Het idee is dat het gezamenlijk lezen van een goed boek gesprekken op gang brengt en lezers verbindt met elkaar. Leescluborganisatie Senia haakt hierop in en organiseert een open leesclub over dit boek in Bibliotheek Wolvega.

Bespreking Mevrouw mijn moeder

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar over dit boek in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. Schuif aan en ontdek hoe leuk het is om met elkaar dieper in een boek te duiken.

Praktische informatie

De open leesclub is op zaterdag 26 november om 11.00 uur in Bibliotheek Wolvega. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Graag vooraf aanmelden via info@senia.nl. Na aanmelding wordt de leeswijzer digitaal opgestuurd, zodat de voorbereiding op de boekbespreking kan beginnen.
In november is Mevrouw mijn moeder gratis af te halen in de Bibliotheek. Het is ook mogelijk een exemplaar te reserveren via klantenservice@bzof.nl

Informatiepunt Digitale Overheid

Steeds meer mensen weten in bibliotheken Noordwolde en Wolvega het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) te vinden. In het IDO kun je vragen stellen over en hulp krijgen bij zaken die je digitaal moet regelen. Contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van toeslagen, het verlengen van een rijbewijs of het regelen van zorg.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over activiteiten in de bibliotheken naar www.bzof.nl

Afbeelding