Afbeelding
Foto:

Elvis te zien in Filmhuis Noordwolde

NOORDWOLDE - Op vrijdag 25 november is de speelfilm Elvis te zien in het Filmhuis van Noordwolde. Ga naar www.filmhuisnoordwolde.nl voor meer informatie en kaartjes. 

Elvis wordt niet alleen omringd door zijn vele fans, maar ook door zijn eigen manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige man die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis bestiert. De film volgt de gecompliceerde relatie gedurende een periode van 20 jaar. Bepaalde zinnen uit Elvis’ muziek krijgen een andere betekenis door de schimmige verhouding met zijn manager en regelaar Parker. De film duurt twee uur. 

Elvis is een biografische, muzikale drama film, geregiseerd door Baz Luhrmann, die hulp kreeg van Sam Bromell, Craig Pearce en Jeremy Doner. De film volgt het leven van rock & roll icoon, zanger en acteur Elvis Presley. Uniek is dat de film verteld wordt vanuit het perspectief van zijn beruchte manager Colonel Tom Parker. Hij buitte Elvis financieel uit en dit een belangrijke rode draad in de film. De relatief onbekende acteur Austin Butler speelt de hoofdrol en vertolkt Elvis Presley op een bijzondere manier. Zeker anderhalf jaar lang verdiepte hij zich in zijn rol en met veel succes. Zeker in de scènes met de jonge Elvis kun je de Rock & Roll artiest en de acteur niet van elkaar onderscheiden.  

Tom Hanks, die je ook kan kennen van de films Forrest Gump, Saving Private Ryan of Cast Away, speelt Colonel Parker. Andere rollen zijn voor Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh, Kelvin Harrison Jr., David Webham en Kodi Smit-McPhee. Grote artiesten uit onze tijd, zoals Maneskin en Doja Cat staken speciaal voor de film diverse nummers van Elvis in een nieuw jasje. 

De film Elvis ging in première tijdens het Cannes Film Festival in 2022 en was voor het eerst te zien in Australië. De film is een groot succes en verdiende zeker 286 miljoen dollar. Het budget van de film was 'slechts' 85 miljoen dollar. De film is de op één na best ontvangen biopic. Alleen de film Bohemian Rhapsody, over het leven van Freddy Mercury, wist meer geld te verdienen. Het acteerwerk van hoofdrolspeler Butler heeft grote lof ontvangen, maar ook diverse afdelingen achter de schermen, zoals kostuumontwerp, productie en muziek, konden rekenen op veel complimenten.