Afbeelding
Foto:

Harry Potter Pubquiz

Weet jij precies hoeveel sloten er op de kist van Alastor “Dwaaloog” Dolleman zitten? Kun jij je exact herinneren tegen welke draak Harry het moest opnemen in het Toverschool Toernooi?

Kun jij wel tegen een vragenvuur? Stel dan een team samen van 4 Potter kenners en gooi een briefje in de vuurbeker voor een avond vol magie, beproevingen en gezelligheid. En als je alle andere teams weet te verslaan, ga je ook nog eens naar huis met te gekke prijzen! Met deze Harry Potter Pubquiz vieren wij dat het eerste Harry Potter boek, 25 jaar geleden in het Nederlands werd uitgebracht. Meedoen kan vanaf 15 jaar.

De Harry Potter Pubquiz is op vrijdag 16 december 2022 in Doppio Espresso Drachten. Opgeven kan op de website van Bibliotheek Drachten. 

Winterfair Gorredijk

Op zondag 18 december in het weekend voor kerst vind de Winterfair Gorredijk 2022 plaats. Kom je ook kijken? Wil je een stand op de markt? Mail voor meer informatie naar info@whigorredijk.nl

De Winterfair is op 18 december in Gorredijk.

De Fee van Folgeren (6+)

Het leven van familie De Vries van Vreewijk is nogal chaotisch. Vader Yde staat er sinds de dood van zijn vrouw Emma praktisch alleen voor. Zijn zeven kinderen zijn tamelijk onhandelbaar, ze staan bekend onder de naam De Bende van Vreewijk. Het is niet verwonderlijk dat geen enkele kinderjuffrouw het in dit gezin lang uithoudt. Tot overmaat van ramp moet vader binnen een maand een huwelijkspartner vinden, omdat hij anders zijn villa kwijt zal raken en daarmee ook zijn gezin. Dan verschijnt ineens de magische Matilda Tevree. Zal het haar lukken het gezin te redden?

De Fee van Folgeren is vanaf 23 t/m 30 december te zien in De Lawei.