Afbeelding
Foto: it Fryske Gea

Loop ook mee met de Midwinterwandeling in Earnewâld

Evenement

EARNEWALD - Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga mee op ontdekkingstocht met It Fryske Gea op 18 december om 15.00 uur en leer over de vogelrijkdom en alle bijzondere flora en fauna. Misschien spot je zelfs wel een zeearend!

Te voet zie je meer. Vooral onder begeleiding van onze natuurgids. Hij kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa op zijn duim en weet precies welke bijzondere verschijnselen er in deze tijd van het jaar plaatsvinden. Mogelijk is het gebied al in zijn kerstoutfit! Daarnaast vertelt hij graag over de ontstaansgeschiedenis en ons natuurbeheer. Superinteressant en leerzaam.

Ook leuk als familie-uitje!

Wist je dat de Alde Feanen het thuisfront is van otters, reeën, vossen en heel veel waterdiertjes? Vergeet ook niet naar de lucht te kijken, want het stikt er van de vogels. Tip: trek een lekkere warme jas en laarzen aan en neem een verrekijker mee. Zo maak je het nog leuker!

Aanmelden

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via het formulier op de website van It Fryske Gea. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). De kosten voor deze mooie wandeling zijn vier euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen. Leden mogen gratis mee!

Over It Fryske Gea

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. We hebben als doel de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. Op het moment beheren we meer dan 60 verschillende natuurgebieden met een totale oppervlakte van 20.000 hectare. Dit doen we niet alleen. We worden gesteund door 35.000 leden! Met zijn allen beschermen we de natuur in de mooiste provincie van Nederland.