Afbeelding
Foto:

Night of the Koemarkt X-mas

In het weekend van 16-17-18 december 2022 staat het centrum, de Koemarkt én het Crackplein volledig in het teken van XMAS. Traditioneel bouwen wij ons grote podium op het plein naast het Gemeentehuis waar vrijdag- en zaterdagavond kerstconcerten zijn. Het crackplein wordt omgetoverd tot een evenemententerrein en WinterWonderland met diverse voorstellingen op zaterdag- en zondagmiddag op diverse locaties in het gehele centrum. Op verschillende plaatsen wordt (kerst)muziek en (kerst)theater voor alle leeftijden getoond.

The Night of the Koemarkt X-mas is op 16 t/m 18 december.

Winterwandeling

Oude eiken sieren het Taconisbosk, een verrassend natuurgebied op de flank van het Tsjongerdal. Sluit het jaar goed af en loop de winter tegemoet tijdens deze speciale winterwandeling ten zuiden van Nieuweschoot. Trek je warme jas en ga eropuit in de natuur voor echte #frieseneus en laat je verrassen door de leuke natuurweetjes en verhalen van onze enthousiaste natuurgids. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via het formulier op www.itfryskegea.nl.

De winterwandeling is op 18 december en begint om 10.00 uur.

Nobody has to know

We vertrouwen op onze herinneringen om ons te vertellen wie we zijn. Maar wat als die herinneringen verdwijnen? Wiens verhalen komen er daarvoor in de plaats? Dat is waar Phil (Bouli Lanners), een Waalse man op een afgelegen Schots eiland, mee worstelt. Na een hersenbloeding wordt hij wakker met geheugenverlies. Millie (Michelle Fairley), de dochter van Phils baas, ontfermt zich over hem. Ze helpt hem om weer aan zijn eigen leven te wennen, vertelt hem waar hij vandaan komt, waar hij wel en niet van houdt, en dat zij een geheime verhouding hadden. Het is weer voorzichtig aftasten, maar gaandeweg geven ze zich aan elkaar over. Oude liefde roest immers niet. Maar was het wel oude liefde?

Nobody has to know is op dinsdag 13 december te zien in het Filmhuis van De Bios.