Afbeelding
Foto:

Sinterklaas Hotel

Op zaterdag 26 en zondag 27 november zijn de kinderen van harte welkom in het Sinterklaas Hotel om het Sinterklaasfeest te vieren. Deze 2 dagen dagen slaapt Sinterklaas in het Posthuis Theater. Er is een echte pietendisco en je kunt pepernoten bakken en kleurplaten inkleuren. Beide dagen zijn de deuren van het Sinterklaas Hotel van 12:00 uur tot 17:00 uur geopend.

Op 26 en 27 november in het Posthuis Theater.

Paping, zo vrij als een vogeltje

Op 18 januari 2023 is het precies 60 jaar geleden dat de twaalfde Elfstedentocht werd verreden, de zwaarste in de reeks tochten en daarom ‘de Hel van ‘63’ genoemd. De winnaar van deze editie, Reinier Paping, overleed op 20 december 2021 op 90-jarige leeftijd. Vlak daarvoor maakten documentairemakers Ramon Hoogerhuis en Evert Haagsma nog een persoonlijke documentaire over Reinier Paping. De filmdocumentaire is nu te zien in het theater en om nog dieper op de verhalen in te gaan, volgt er een nagesprek met de makers van de documentaire, met sporthistoricus Marnix Koolhaas, goede vriend Johannes Boorsma en Elfstedentochtwinnares Klasina Seinstra.

Deze theatertour is te zien op woensdag 30 november 2022 om 20.15 uur in het Posthuis Theater.

UNIS Flyers tegen Ultimair Hijs Hokij Den Haag

UNIS Flyers Heerenveen komt uit in de BeNe-league en de Nederlandse Bekercompetitie en neemt het op 26 november op tegen Ultimair Hijs Hokij uit Den Haag. De BeNe-league ijshockey is de hoogste competitie in deze tak van sport in België en Nederland. In deze competitie wordt behalve om de competitietitel ook gestreden om de landstitels in beide landen. De onderlinge wedstrijden tussen de Nederlandse teams tellen mee voor de stand van de Beker van Nederland (én de BeNe-League). In het eerste deel van het seizoen spelen alle teams één keer thuis en één keer uit tegen elkaar. Begin december december 2022 worden de halve finales gespeeld. Het Nederlands kampioenschap wordt ook dit jaar in een Final Four weekend gespeeld. 

Deze wedstrijd is op 26 november te zien in Thialf.