Afbeelding
Foto:

MINYAN is de Rainbow Special

HEERENVEEN - Iedere maand is er een Rainbow Specials filmavond in de Bioscoop van Heerenveen. Regenboogbelang Heerenveen selecteert voor deze avonden films uit het brede aanbod van de LHBTI-cinema. De entree is 6,00 euro. Kaarten zijn te reserveren via De Bios Heerenveen. Op 30 november is de film MINYAN te zien.

New York, 1987. De 17-jarige David woont samen met zijn ouders en grootvader in Brighton Beach, een wijk met veel Russische immigranten van Joodse afkomst. Hij helpt regelmatig bij Joodse gebedsgemeenschappen, wat zijn familie als vanzelfsprekend beschouwt.

Maar David begint net zijn homoseksualiteit te ontdekken en vindt de strikte regels van zijn Joodse gemeenschap steeds meer beknellend. Hij raakt bevriend met een ouder koppel met liberalere opvattingen en begint het leven in de uitgaansscene in East Village te verkennen. David raakt gevangen tussen spannende privĂ©-afspraken en zijn onderdrukkende familie, terwijl hij leert over de gevaren van aids die zich net door de homogemeenschap beginnen te verspreiden.

Op het filmfestival van Berlijn 2020 werd Minyan genomineerd voor de Teddy Award voor Beste Film.

Rainbow Specials is een initiatief van Regenboogbelang Heerenveen in samenwerking met De Bios Heerenveen. Kijk voor meer informatie en reserveren op de website van De Bios Heerenveen. Adres: Burgemeester Kuperusplein 52, 8442 CM Heerenveen.

Over Regenboogbelang Heerenveen

RBH staat voor (stichting) Regenboogbelang Heerenveen en is in 2019 opgericht. De stichting richt zich op thema's die betrekking hebben op LHBTI. Dat is de afkorting van lesbisch, homo, biseksueel, transgender, interseksueel en een ieder die zich aangesproken voelt. Stichting Regenboogbelang Heerenveen organiseert diverse activiteiten waaronder de laagdrempelige ontmoetingsavonden OUT.frl (alle leeftijden), de Regenboogweek Heerenveen en de maandelijkse filmavonden Rainbow Specials in de bioscoop.